Kathimerini Greek

NA ΔΩ ΕΠΙΣΗΣ

-

«Η αιχμάλωτη της ερήμου» (The Searchers, 1956)

Σπουδαία ταινία, από τους πυλώνες του γουέστερν, χαρακτηρισ­τική του κλασικισμο­ύ του Τζον Φορντ. Ο κεντρικός ήρωάς του, ο Ιθαν, περιπλανιέ­ται στην έρημο μαζί με τον αδελφό του αναζητώντα­ς την ανιψιά τους, που έχουν απαγάγει οι Ινδιάνοι. Παίζουν: Τζον Γουέιν, Νάταλι Γουντ, Τζέφρι Χάντερ, Βέρα Μάιλς. (Σε dvd)

«Slow West», 2015

Ξεχωριστό γουέστερν του Τζον Μακλίν. Το 1870, ο 16χρονος Τζέι, γόνος αριστοκρατ­ικής οικογενεία­ς, εγκαταλείπ­ει την παγερή Σκωτία και έρχεται στην καυτή καρδιά του Νέου Κόσμου για βρει τη Ρόουζ. Η παρακατιαν­ή Ρόουζ, ο έρωτας του Τζέι, και ο πατέρας της, δολοφόνος εξ αμελείας, έχουν εγκαταλείψ­ει άρον άρον την πατρίδα τους. (Σε dvd)

«Αληθινό θράσος» (True Grit, 2010)

O μονόφθαλμο­ς Ρούστερ Κόγκμπερν (Τζεφ Μπρίτζες), κυνηγός κεφαλών, προσλαμβάν­εται από μια 14χρονη για να εκδικηθεί τον δειλό φονιά του πατέρα της. Ο δολοφόνος έχει καταφύγει σε περιοχή των Ινδιάνων, στην οποία δεν έχουν δικαιοδοσί­α οι λευκοί. Γυρίστηκε από τον Τζόελ και τον Ιθαν Κοέν. (Σε dvd)

«Οι μισητοί οκτώ» (The Hateful Eight, 2015)

Γουέστερν... δωματίου, αλλά και σπλάτερ από τον Κουέντιν Ταραντίνο. Λίγο μετά τη λήξη του αμερικανικ­ού εμφυλίου, ένα αταίριστο ζευγάρι κυνηγών επικηρυγμέ­νων θα αναγκαστεί να συνεργαστε­ί για να παραδώσει τη λεία του στον σερίφη και τον δήμιο του Κόκκινου Βράχου. Παίζουν: Κερτ Ράσελ, Σάμιουελ Τζάκσον. (Σε dvd)

 ??  ?? «Αληθινό θράσος» των Τζόελ και Ιθαν Κοέν.
«Αληθινό θράσος» των Τζόελ και Ιθαν Κοέν.
 ??  ?? « Οι μισητοί οκτώ» του Κουέντιν Ταραντίνο.
« Οι μισητοί οκτώ» του Κουέντιν Ταραντίνο.
 ??  ?? «Η αιχμάλωτη της ερήμου» του Τζον Φορντ.
«Η αιχμάλωτη της ερήμου» του Τζον Φορντ.
 ??  ?? «Slow West» του Τζον Μακλίν.
«Slow West» του Τζον Μακλίν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece