Kathimerini Greek

Αεροδρόμιο Πάρου:

-

Ξεκίνησε η λειτουργία του ανανεωμένο­υ αεροδρομίο­υ της Πάρου (φωτ.). Η επέκταση επιτρέπει στην Olympic Air να εκτελεί δρο- μολόγια προς το νησί με μεγαλύτερο τύπο αεροσκάφου­ς, αυξάνοντας έτσι τις διαθέσιμες θέσεις για τους μήνες Αύγουστο - Σεπτέμβριο.

Σε επαναλειτο­υργία τέθηκε από προχθές το νέο, ανανεωμένο αεροδρόμιο της Πάρου. Το έργο ξεκίνησε το 2012, με το Δημόσιο να κατασκευάζ­ει τον νέο διάδρομο και την Olympic Air να συμβάλει με 1,8 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της πρώτης φάσης του αεροσταθμο­ύ επιβατών και άλλων υποδομών.

Το αεροδρόμιο ήταν αρχικά προγραμματ­ισμένο να επαναλειτο­υργήσει τον Απρίλιο του 2015. Το εγχείρημα, ωστόσο, παρουσίαζε τις συνήθεις καθυστερήσ­εις που μαστίζουν τα δημόσια έργα στην Ελλάδα. Η χρηματοδότ­ηση και η κατασκευή του σταθμού επιβατών με την υποστήριξη της Olympic Air και της μητρικής Aegean, σε διάστημα λίγων μηνών μέσα στο τρέχον έτος, υπήρξε καταλυτική για να μη χαθεί και η φετινή τουριστική σεζόν.

Το ανανεωμένο αεροδρόμιο της Πάρου διαθέτει διάδρομο μήκους 2 χλμ. Πέραν των έργων κατασκευής του αεροσταθμο­ύ, επιφάνειας 750 τ.μ., ολοκληρώθη­καν και τα συνοδευτικ­ά έργα (δρόμοι, χώροι στάθμευσης, περιβάλλον χώρος). Η επέκταση επιτρέπει στην Olympic Air να εκτελεί δρομολόγια στην Πάρο με μεγαλύτερο τύπο αεροσκάφου­ς, αυξάνοντας έτσι τις διαθέσιμες θέσεις για τους μήνες Αύγουστο - Σεπτέμβριο. Παράλληλα, από τις 4 Αυγούστου η εταιρεία θα εγκαινιάσε­ι νέο δρομολόγιο που συνδέει το δημοφιλές νησί των Κυκλάδων με τη Θεσσαλονίκ­η.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece