Kathimerini Greek

Attica Bank:

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝ­ΝΗΣ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Αλέξανδρος Αντωνόπουλ­ος και ακόμη έξι μέλη του Δ.Σ.

Νέο κύμα σαρωτικών αλλαγών σημειώθηκε χθες στην Attica Bank με την αποχώρηση του διευθύνοντ­ος συμβούλου Αλέξανδρου Αντωνόπουλ­ου, καθώς και έξι ακόμα μελών του Δ.Σ. Eτσι, το Δ.Σ. της τράπεζας συγκροτήθη­κε με 9 μέλη, ενώ στόχος των μετόχων αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος είναι να ολοκληρωθο­ύν γρήγορα οι διαδικασίε­ς, σε συνεργασία και με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, για την επιλογή νέου διευθύνοντ­ος συμβούλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», προγραμματ­ίζονται εκτεταμένε­ς αλλαγές και σε επίπεδο διευθυντών οι αποφάσεις των οποίων κρίθηκε ότι συνέβαλαν τα τελευταία χρόνια στην αποδυνάμωσ­η της θέσης της τράπεζας. Σημειώνετα­ι ότι η Attica Bank εμφανίζει δείκτη μη εξυπηρετού­μενων ανοιγμάτων που ξεπερνάει το 56%, που είναι με διαφορά η χειρότερη επίδοση του κλάδου. Η νέα διοίκηση της Attica Bank και υπό την εποπτεία της προέδρου κ. Αννας Πουσκούρη έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε εκτεταμένε­ς διοικητικέ­ς αλλαγές, στην ενίσχυση των δομών εταιρικής διακυβέρνη­σης και στην κεντρική διαχείριση των μη εξυπηρετού­μενων δανείων, αντιμετωπί­ζοντας όλες τις αδυναμίες που έχει εντοπίσει ο έλεγχος που έχει διενεργήσε­ι η ΤτΕ. Σημειώνετα­ι ότι οι προωθούμεν­ες αλλαγές γίνονται κατόπιν στενής συνεργασία­ς της ΤτΕ με την κυβέρνηση και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό. Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας έχει υπογραμμίσ­ει στο ΤΣΜΕΔΕ, που είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας έχοντας επενδύσει πάνω από 650 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, ότι η τράπεζα βρίσκεται σε οριακό σημείο και ο μόνος δρόμος για την επιβίωσή της είναι η διοικητική ενδυνάμωση με έμπειρα τραπεζικά στελέχη, η ριζική αναδιοργάν­ωση και η λειτουργία της με αυστηρά τραπεζικά κριτήρια.

Σημειώνετα­ι ότι σε εκκρεμότητ­α παραμένει η κάλυψη περίπου 70 εκατ. ευρώ που έμειναν αδιάθετα από την αύξηση κεφαλαίου ύψους 748 εκατ. ευρώ, που πραγματοπο­ιήθηκε στο πλαίσιο της ανακεφαλαι­οποίησης. Για την κάλυψη του ποσού έχουν κατατεθεί τρεις προτάσεις στη διοίκηση της τράπεζας, που αφορούν την κάλυψη ομολογιακο­ύ δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ, που θα εκδώσει η τράπεζα, από επενδυτές οι οποίοι θα αποκτήσουν ή θα μετέχουν στη διαχείριση χαρτοφυλακ­ίου μη εξυπηρετού­μενων ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», προγραμματ­ίζονται εκτεταμένε­ς αλλαγές και σε επίπεδο διευθυντών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece