Kathimerini Greek

Φεγγαράδα στην Υδρα στις 20 Αυγούστου, με το μαγικό βιολί του Λεωνίδα Καβάκου, στο πιάνο ο Enrico Pace, για την 7η φιλανθρωπι­κή εκδήλωση κλασικής μουσικής

- Tης EΛΕΝΗΣ MΠΙΣΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΟΣ

Η Πανσέληνος στις 18 Αυγούστου 2016 θα είναι λαμπερή και φωτεινή στις νύχτες πριν και μετά, ένα αξεπέραστο θέαμα στον ελληνικό ουρανό. Για τις εκδηλώσεις που την πλαισιώνου­ν, γράψαμε ήδη στην «Κ» στο φύλλο της 22ας Ιουλίου. Σήμερα θα δώσουμε μια μουσική είδηση ιδιαίτερα σημαντική και θα συμφωνήσετ­ε, γιατί το Σάββατο 20 Αυγούστου, ώρα 9 βραδινή, στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Υδρας, για φιλανθρωπι­κό σκοπό θα παίξει βιολί ο Λεωνίδας Καβάκος με τον μόνιμο συνεργάτη του Enrico Pace στο πιάνο, σε επίλεκτο μουσικό πρόγραμμα, τιμώντας την 7η φιλανθρωπι­κή εκδήλωση κλασικής μουσικής που γίνεται κάθε χρόνο στην Υδρα, τα έσοδα της οποίας διατίθεντα­ι για τις ανάγκες του Νοσοκομείο­υ της Υδρας. Ιδρυτές του νοσοκομείο­υ οι ευεργέτες της Υδρας Αθανάσιος και Βέρα Κουλούρα, διευθύνετα­ι από το Ιδρυμα «Παναγία Φανερωμένη» που ίδρυσαν οι δωρητές, με πρόεδρο τον Σεβασμιώτα­το Δεσπότη Υδρας, Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάν­ει: 1) Ludwig van Beethoven: «Spring» (Ανοιξις), Sonata op. 24 (σε 4 μέρη: Ι. Allegro, ΙΙ. Adagio molto espressivo, ΙΙΙ. Scherzo: Allegro molto, IV. Rondo: Allegro ma non troppo), και 2) Richard Strauss: Sonata op. 18 in E flat major (σε 3 μέρη: Ι. Allegro ma non troppo, ΙΙ. Improvisat­ion: Andante Cantabile, III. Finalle: Andante - Allegro).

Δύο σονάτες, του Μπετόβεν και του Ρίχαρντ Στράους, κάτω από το σεληνόφωτο, είναι ο ορισμός του μαγικού, με τον Λεωνίδα Καβάκο βιολί και τον Enrico Pace στο πιάνο, κι αυτό θα χαρούν οι Υδραίοι και οι επισκέπτες και παραθεριστ­ές του νησιού το ξεχωριστό αυτό Σάββατο 20 Αυγούστου, στον υποβλητικό προαύλιο χώρο της Μητρόπολης της Υδρας, όταν το φωτεινό Ρολόγι σημάνει ώρα 9 βραδινή, γιορτινή... Λίγα λόγια για τη φιλανθρωπι­κή αυτή εκδήλωση που ξεκίνησε μετά τον θάνατο του Κωστή Σοφιανού που έφυγε ξαφνικά τον Ιούνιο 2009 αφήνοντας τη σύ- ζυγό του Τζένη Σοφιανού και τους γιους του Νίκο και Αλέξανδρο Σοφιανό να τιμούν τη μνήμη του και τη μουσική παράδοση που ξεκίνησε από τον ίδιο τον Κωστή – βιολί, και ακολουθούν ο Νίκος – τσέλο και ο Αλέξανδρος – βιολί. Κι οι δυο τους είναι καθοριστικ­οί παράγοντες στην επιτυχία της εκδήλωσης αυτής, στην οποία έρχονται, τιμώντας τη μνήμη του Κωστή Σοφιανού, οι φίλοι και οι συμμαθητές του από τη Σχολή των Αναβρύτων, μεταξύ των οποίων ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίν­ος και η Αννα Μαρία. Μετά το τέλος της μουσικής εκδήλωσης, η βραδιά συνεχίζετα­ι στο οικογενεια­κό ξενοδοχείο «Λητώ», με τις αναμνήσεις να συναγωνίζο­νται το παρόν, χάρις στην ιδιαίτερη χαρά που δίνει η κλασική μουσική. Πρωτεύει, βέβαια, η επιτυχία του φιλανθρωπι­κού σκοπού της εκδήλωσης, στην οποία ενεργά συμμετέχει η κ. Τζένη Σοφιανού ως πρόεδρος της Οργανωτική­ς Επιτροπής. Ας σημειωθεί ότι δίδεται κάθε χρόνο λεπτομερής λογοδοσία της οικονομική­ς διαχείριση­ς στον πρόεδρο του ιδρύματος και στους χορηγούς, που χωρίς τη συμπαράστα­σή τους δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοπο­ιηθεί η εκδήλωση αυτή. Η στήλη του «Σημειωματα­ρίου» κρατά την ημερομηνία της 20ής Αυγούστου και ιδίως τον φιλανθρωπι­κό στόχο της μουσικής εκδήλωσης με τον –καλύτερο καλλιτέχνη διεθνώς το 2016– Λεωνίδα Καβάκο, βιολί, και τον Enrico Pace, πιάνο, ως γεγονός που βάζει το νησί της Υδρας στον διεθνή μουσικό-πολιτιστικ­ό χάρτη. Καλή Επιτυχία!

 ??  ?? Στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Υδρας θα δοθεί, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016, η μουσική εκδήλωση με τον Λεωνίδα Καβάκο, βιολί, και τον Enrico Pace, πιάνο, στην 7η φιλανθρωπι­κή εκδήλωση κλασικής μουσικής (φωτό από προηγούμεν­η εκδήλωση, αρχείο Νίκου...
Στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Υδρας θα δοθεί, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016, η μουσική εκδήλωση με τον Λεωνίδα Καβάκο, βιολί, και τον Enrico Pace, πιάνο, στην 7η φιλανθρωπι­κή εκδήλωση κλασικής μουσικής (φωτό από προηγούμεν­η εκδήλωση, αρχείο Νίκου...
 ??  ?? Ο Λεωνίδας Καβάκος, σόλο βιολί, ανακηρύχθη­κε για το 2016 «καλύτερος καλλιτέχνη­ς διεθνώς» και τιμά την Ελλάδα, στην οποία πάντα επιστρέφει.
Ο Λεωνίδας Καβάκος, σόλο βιολί, ανακηρύχθη­κε για το 2016 «καλύτερος καλλιτέχνη­ς διεθνώς» και τιμά την Ελλάδα, στην οποία πάντα επιστρέφει.
 ??  ?? Μια οικογενεια­κή μουσική ανάμνηση: ο πατέρας Κωστής Σοφιανός, βιολί, με τους γιους του Νίκο Σοφιανό, τσέλο (κέντρο), και (αριστερά) Αλέξανδρο Σοφιανό, βιολί.
Μια οικογενεια­κή μουσική ανάμνηση: ο πατέρας Κωστής Σοφιανός, βιολί, με τους γιους του Νίκο Σοφιανό, τσέλο (κέντρο), και (αριστερά) Αλέξανδρο Σοφιανό, βιολί.
 ??  ?? Η αφίσα της 7ης Φιλανθρωπι­κής Μουσικής Εκδήλωσης.
Η αφίσα της 7ης Φιλανθρωπι­κής Μουσικής Εκδήλωσης.
 ??  ?? ΥΓ.: Η κ. Ελένη Μπίστικα θα απουσιάσει για θερινή άδεια (έργο Ντίνου Παπασπύρου).
ΥΓ.: Η κ. Ελένη Μπίστικα θα απουσιάσει για θερινή άδεια (έργο Ντίνου Παπασπύρου).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece