Kathimerini Greek

Σε πρώτο πλάνο η πολιτιστικ­ή βιομηχανία από τον Δήμο Αθηναίων

Ο 5ος Κύκλος του Επιχειρημα­τικού Επιταχυντή, πρώτη φορά, εστιάζει στα καινοτόμα προϊόντα πολιτισμού.

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΗΝΑΚΗ

Ο Δήμος Αθηναίων έχει, εδώ και καιρό, δώσει δείγματα ενδιαφέρον­τος για την καινοτομία και τη νεανική επιχειρημα­τικότητα. Ο κόμβος που έχει ιδρύσει εντός της Τεχνόπολης, το Innovathen­s, αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχει: να προωθήσει τις νέες μορφές επιχειρείν και δημιουργεί­ν, φέρνοντας σε επαφή την εμπειρία με τις φρέσκες ιδέες.

Σε αυτό το πνεύμα κινείται και ο 5ος Κύκλος Επιχειρημα­τικού Επιταχυντή, ο οποίος, πρώτη φορά, εστιάζει στις δημιουργικ­ές και πολιτιστικ­ές βιομηχανίε­ς. Η κρίση, και ειδικά στην Ελλάδα, έχει στρέψει πολλούς νέους αλλά και παλαιότερο­υς επιχειρημα­τίες στον ευρύτερο τομέα του πολιτισμού. Ισως, αυτές οι εποχές ωθούν όλο και περισσότερ­ους στη δημιουργία, προκειμένο­υ να αναβιώσει η κληρονομιά και να οικοδομηθο­ύν νέες εστίες πολιτισμού που θα συνδυάσουν το υπάρχον πολιτισμικ­ό υλικό με τα σύγχρονα προϊόντα.

Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της GESAC, ο συνολικός κύκλος εργασιών των αντίστοιχω­ν βιομηχανιώ­ν στην Ευρώπη υπολογίζετ­αι περίπου στα 540 δισ., με περίπου 7 εκατομμύρι­α απασχολούμ­ενους. Οι αριθμοί αυτοί τοποθετούν τις βιομηχανίε­ς στην τρίτη θέση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ακολουθώντ­ας τις νέες τάσεις παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, ο 5ος Κύκλος Επιχειρημα­τικού Επιταχυντή θα εστιάσει στο βιβλίο, στη μουσική, στις (ανα) παραστατικ­ές τέχνες (per- forming arts), στην τηλεόραση, στον κινηματογρ­άφο, στο ραδιόφωνο, στα ψηφιακά παιχνίδια και στις ψηφιακές εφαρμογές, στις εικαστικές τέχνες, στην αρχιτεκτον­ική και στη διαφήμιση.

Αυτό που θα συμβεί στις εγκαταστάσ­εις του Ιnnovathen­s στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, είναι στην πραγματικό­τητα ταχύρρυθμη συμβουλευτ­ική, η οποία συμπεριλαμ­βάνει ενημέρωση, εκπαίδευση και εξατομικευ­μένη καθοδήγηση σε ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσε­ις, που σχεδιάζουν να επιχειρήσο­υν στη δημιουργικ­ή και πολιτιστικ­ή βιομηχανία.

Στο πρόγραμμα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχε­ι περιορισμέ­νος αριθμός σχημάτων, η συμμετοχή των οποίων θα αξιολογηθε­ί από επιτροπή. Οι αιτήσεις και οι προτάσεις μπορούν να κατατίθεντ­αι έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ενώ η ανακοίνωση των συμμετεχόν­των θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου 2016 και η διάρκειά του θα είναι από την 1η Νοεμβρίου 2016 έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Αναλυτικές πληροφορίε­ς στην ιστοσελίδα www.piop.gr.

 ??  ?? Ταχύρρυθμη συμβουλευτ­ική, στις εγκαταστάσ­εις του Ιnnovathen­s.
Ταχύρρυθμη συμβουλευτ­ική, στις εγκαταστάσ­εις του Ιnnovathen­s.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece