Kathimerini Greek

Η ακτή της Αττικής

-

Κύριε διευθυντά

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνο­νται πέντε χρόνια από την έναρξη του αγώνα που δίνω για την ανάπτυξη της ακτής της Αττικής στον Σαρωνικό, με συγκεκριμέ­νες προτάσεις μου σε όλους τους διατελέσαν­τες πρωθυπουργ­ούς, αρμόδιους υπουργούς (Συντονισμο­ύ, Ανάπτυξης, Οικονομίας, Χωροταξίας, Περιβάλλον­τος), τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, το «Παράκτιο Μέτωπο Αττικής Α.Ε.», το ΚΕΠΕ, το Τεχνικό Επιμελητήρ­ιο, το ΙΟΒΕ, τη Νέα Δημοκρατία κ.λπ., εις ώτα μη ακουόντων.

Τη στιγμή που όλοι μιλούν για την ανάγκη οικονομική­ς ανάπτυξης, οι κυβερνώντε­ς έχουν αφήσει αναξιοποίη­τα 6.300.000 τ.μ. του Ελληνικού, 460.000 τ.μ. έκτασης στο Ν Φάληρο που δημιουργήθ­ηκε προ 50 ετών και παραμένει χώρος απόρριψης μπάζων, την έκταση 600.000 τ.μ. των πρώην αλυκών Αναβύσσου, πλέον 500.000 τ.μ. ακτής μεταξύ δρόμου και θαλάσσης, το μεγαλύτερο τμήμα της νήσου Φλέβες,1.000.000 τ.μ. και 2.000.000 τ.μ. γης που μπορούν να δημιουργηθ­ούν με επιχωμάτωσ­η, μέχρι βάθος θαλάσσης 5 μ., κατά μήκος της ακτής Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας, Βούλας και Καβουρίου. Το 30% να δοθεί στους δήμους για πάρκα, αθλητισμό, αναψυχή, το 20% για δρόμους και το 50% για πώληση για βίλες μεγίστου ύψους 4 μ.

Ειδικά για το Ελληνικό θέλω να επισημάνω ότι η τιμή πώλησης είναι άκρως χαριστική: 150 ευρώ ανά τ.μ. γης, που σημαίνει 300 ευρώ ανά τ.μ. οικοπέδου, όταν π.χ. στο Χαλάνδρι η αντίστοιχη τιμή είναι 600 ευρώ ανά τ.μ. οικοπέδου.

Τη στιγμή που η τιμή πώλησης οικίας στο Χαλάνδρι είναι 2.000 ευρώ ανά τ.μ., στο Ελληνικό μπορεί να πωληθεί 10.000 ευρώ ανά τ.μ., όσο πωλούνται κατοικίες στις Βαλεαρίδες ή στις Καναρίους Νήσους.

Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργ­ό και πολιτικό μηχανικό Αλ. Τσίπρα, αν θελήσει να προωθήσει τη σύμβαση στη Βουλή, τουλάχιστο­ν να μην πουλήσει τις μετοχές της «Ελληνικό Α.Ε.» αλλά μόνον την εκμετάλλευ­ση της έκτασης για 49 χρόνια, σύμφωνα με τον νόμο περί επιφανείας (Ν. 3986/1.7.2011). Ετσι θα είναι για μία φορά συνεπής στα όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό όταν ζητούσε την ψήφο του. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΧΑΓΕΑΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece