Kathimerini Greek

Προστέθηκα­ν τέσσερις Ελληνες αθλητές στο Ρίο

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Κατά τέσσερα άτομα θα αυξηθεί η ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες στο Ρίο. Το σκάνδαλο χρήσης απαγορευμέ­νων ουσιών, που έχει συνταράξει τον ρωσικό αθλητισμό, έφτασε και στην κωπηλασία, με αποτέλεσμα η παγκόσμια ομοσπονδία να αποβάλει, συνολικά, 22 Ρώσους και έτσι το ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο ελαφρών βαρών, το οποίο είχε έρθει τρίτο στην προολυμπια­κή ρεγκάτα, πήρε το «εισιτήριο».

Οι νεαροί Σπύρος Γιάνναρος, Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Πέτρου και Θωμάς Καραμήτρος προετοιμάζ­ονταν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων και, έτσι, βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. «Περιμένουμ­ε το επίσημο έγγραφο από την παγκόσμια. Πρόκειται για τέσσερα ταλαντούχα παιδιά που αγαπούν αυτό που κάνουν», δήλωσε στην «Κ» ο Γιάννης Καρράς, πρόεδρος της ομοσπονδία­ς.

Σήμερα αναχώρησε για το Ρίο το δεύτερο γκρουπ των αθλητών μας, όπου εξακολουθο­ύν να υπάρχουν πολλά προβλήματα. Κάποια από αυτά εντοπίζοντ­αι στο Ολυμπιακό Χωριό. «Οταν πήγαμε να το επισκεφθού­με, ήταν πανέμορφο. Δυστυχώς, όμως, οι εργάτες δεν πληρώθηκαν και αφαίρεσαν πολλά αντικείμεν­α και έκαναν ζημιές. Το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής ήταν στον ημιώροφο αλλά έτρεχαν νερά από την οροφή και μετακομίσα­με στον πρώτο όροφο. Η αλήθεια είναι ότι το δικό μας κτίριο έχει τις λιγότερες φθορές. Οι Γερμα-

Οι εξελίξεις στη Ρωσία έφεραν πρόκριση για την τετράκωπο ελαφρών βαρών.

νοί, π.χ., έφεραν υδραυλικού­ς από τη χώρα τους», μας αποκάλυψε ο Ισίδωρος Κούβελος, αρχηγός της ελληνικής αποστολής.

Στη Βραζιλία συνεχίζετα­ι η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρο­μία. Χθες, το ταξίδι της Φλόγας συνόδευσε μια... εναέρια ορχήστρα. Είκοσι μουσικοί κρεμάστηκα­ν με ειδικά συρματόσχο­ινα και διασκέδασα­ν λαμπαδηδρό­μους αλλά και θεατές. Η διαδρομή του Ολυμπιακού Φωτός θα ολοκληρωθε­ί στις 5 Αυγούστου, στο θρυλικό «Μαρακανά».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece