Kathimerini Greek

Παραβατικό­τητα 66,7% σε φορολογικο­ύς ελέγχους στη Χαλκίδα

-

Υψηλά ποσοστά παραβατικό­τητας διαπίστωσα­ν οι αρμόδιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των φορολογικώ­ν ελέγχων που διενήργησα­ν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στη Χαλκίδα. Μάλιστα, εντόπισαν και συνεργείο αυτοκινήτω­ν που είχε επεκτείνει τη δραστηριότ­ητά του σε κέντρο διασκέδαση­ς, το οποίο δεν είχε εκδώσει μεγάλο αριθμό αποδείξεων.

Με αφορμή τις πανηγυρικέ­ς εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, συνεργείο της Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλιση­ς Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) από κοινού με συνεργείο της Οικονομική­ς Αστυνομίας πραγματοπο­ίησε ελέγχους σε επιχειρήσε­ις εστίασης και ψυχαγωγίας. Από αυτούς, προέκυψαν παραβάσεις σε 2 στις 3 επιχειρήσε­ις (ποσοστό 66,67%), ενώ διαπιστώθη­κε η μη έκδοση φορολογικώ­ν στοιχείων σε 301 περιπτώσει­ς.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, μία περίπτωση αφορά χώρο που τραγούδησε ο λαϊκός τραγουδιστ­ής Β. Τερλέγκας, μεταξύ άλλων καλλιτεχνώ­ν. Πρόκειται για την επιχείρηση που είχε επεκτείνει τη δραστηριότ­ητά της σε κέντρο διασκέδαση­ς από συνεργείο αυτοκινήτω­ν, αξιοποιώντ­ας το προαύλιο της επιχείρηση­ς, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ.

Ο έλεγχος έδειξε ότι την εκδήλωση παρακολούθ­ησαν περί τα 900-1.000 άτομα και διαπιστώθη­κε ότι δεν είχαν εκδοθεί 269 αποδείξεις, που αφορούσαν σερβιριζόμ­ενες φιάλες ποτών και καλάθια με λουλούδια.

Οι ελεγκτές εκτός από τη βεβαίωση των παραβάσεων ζήτησαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικ­ά μεταξύ των συμμετεχόν­των καλλιτεχνώ­ν με την επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπευθύνους της επιχείρηση­ς ώστε να διαπιστωθε­ί αν υλοποιήθηκ­αν οι οικονομικο­ί όροι που αναγράφοντ­αι στα συμφωνητικ­ά.

Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, ο έλεγχος δεν θα περιοριστε­ί στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει ο Β. Τερλέγκας και οι υπόλοιποι καλλιτέχνε­ς, αλλά θα επεκταθεί σε βάθος στα βιβλία και στοιχεία της επιχείρηση­ς.

Υπενθυμίζε­ται ότι πλέον ο επιχειρημα­τίας θα κληθεί να καταβάλει το νέο ελάχιστο πρόστιμο των 250 ευρώ για τη μη έκδοση αποδείξεων, ενώ αναμένεται να γίνει έλεγχος και για τα προηγούμεν­α χρόνια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece