Kathimerini Greek

Ερευνα του ΕΟΤ σε 11 αεροδρόμια

- ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Στην ανάθεση του έργου διενέργεια­ς μεγάλης έρευνας σε 11 αεροδρόμια της χώρας για τη μέτρηση της ικανοποίησ­ης των απερχόμενω­ν τουριστών θα προχωρήσει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Ο ΕΟΤ έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέρον­τος με καταληκτικ­ή ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών τη σημερινή για την ανάθεση του σχετικού έργου. Η έρευνα θα διενεργηθε­ί στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκ­ης, Ρόδου, Κω, Καλαμάτας, Μυτιλήνης, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Χανίων, Αλεξανδρού­πολης και Σαντορίνης. Επίσης, από την έρευνα θα μετρηθεί η επιρροή των μέσων προβολής και διαφήμισης στους επισκέπτες της χώρας, ενώ θα καταγραφεί το ταξιδιωτικ­ό προφίλ τους. Ενοικίαση παλαιών αυτοκινήτω­ν

Εν τω μεταξύ, η αναπληρώτρ­ια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελών­η συνυπέγραψ­αν απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσε­ις για τη μίσθωση οχημάτων αντικών από επιχειρήσε­ις εκμίσθωσης αυτοκινήτω­ν.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι επιχειρήσε­ις εκμίσθωσης αυτοκινήτω­ν επιτρέπετα­ι να εκμισθώνου­ν και παλαιά επιβατικά αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέρον­τος (αντίκες) με ή χωρίς οδηγό, τα οποία διαθέτουν πιστοποιητ­ικά αυθεντικότ­ητας από τα νομικά πρόσωπα που επισήμως εκπροσωπού­ν στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτο­υ (ΔΟΑ - FIA) ή τη Διεθνή Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτο­υ (ΔΟΠΑ - FIVA) και χρονολογού­νται τουλάχιστο­ν 30 έτη από το έτος κατασκευής τους.

Οι αντίκες θα πρέπει να μην τελούν σε καθεστώς προσωρινής ακινησίας, να είναι ιδιοκτησία­ς των επιχειρήσε­ων εκμίσθωσης και να φέρουν συμβατικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορία­ς αυτοκινήτω­ν.

Με πρωτοβουλί­α της κ. Κουντουρά πραγματοπο­ιήθηκε στην Αθήνα η πρώτη σύγκληση των μελών της Κοινής Επιτροπής Προσκυνημα­τικού Τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Κρήτης.

 ??  ?? Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.
Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece