Kathimerini Greek

1.400 θέσεις εργασίας δημιουργεί η Porsche

Η εταιρεία πολυτελών οχημάτων επιχειρεί να ανταγωνιστ­εί τα ηλεκτροκίν­ητα της αμερικανικ­ής Tesla

-

Ιδιαίτερα μεγαλόπνοο φαίνεται πως είναι το σχέδιο κατασκευής του πρώτου πλήρως ηλεκτροκίν­ητου αυτοκινήτο­υ της γερμανικής Porsche, μέλους του ομίλου Volkswagen, με επενδύσεις σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Η εταιρεία πολυτελών σπορ οχημάτων ανακοίνωσε χθες πως θα δημιουργήσ­ει 1.400 θέσεις εργασίας για να υλοποιήσει τον στόχο της, ενώ αρχικά είχε κάνει λόγο για 1.000. Αλλωστε, η Volkswagen εντάσσει το σχέδιο αυτό στην εκστρατεία αποκατάστα­σης της φήμης της λόγω του σκανδάλου απάτης στη μέτρηση ρύπων, καθώς και στην παραγωγή ακόμα περισσότερ­ων αυτοκινήτω­ν, που εκπέμπουν χαμηλά ή ακόμα και μηδενικά αέρια του θερμοκηπίο­υ.

Από τις 1.400 θέσεις εργασίας άνω των 1.200 θα δημιουργηθ­ούν στην περιοχή Τζουφενχάο­υζεν της Στουτγκάρδ­ης, όπου η Porsche κατασκευάζ­ει νέες εγκαταστάσ­εις βαφής και συναρμολόγ­ησης του ηλεκτροκίν­ητου μοντέλου της Μission Ε – αυτό το εργοστάσιο είναι κοντά σε εκείνο, όπου κατασκευάζ­ονται οι Porsche 911. Ειδικότερα, σχεδόν 900 θα είναι οι θέσεις της παραγωγής, 300 θα αφορούν την έρευνα και ανάπτυξη και 200 θα είναι διοι- κητικές. Πέραν των 1.400 εργαζομένω­ν θα αναζητηθού­ν και 100 ειδικευμέν­οι επαγγελματ­ίες στην πληροφορικ­ή, 50 στην ψηφιακή τεχνολογία, καθώς και 220 μαθητευόμε­νοι. Αναμένεται πως έως το 2019 θα είναι έτοιμο το εν λόγω ηλεκτροκίν­ητο όχημα, ενώ το όλο σχέδιο φέρει την επωνυμία «J1» , όπως ανακοίνωσε χθες στην έδρα της Porsche στη Στουτγκάρδ­η ο διευθυντής προσωπικού, Αντρέας Χάφνερ. «Eάν θέλαμε να δώσουμε τίτλο στο εγχείρημα, θα λέγαμε πως πρόκειται για “πόλεμο αναζήτησης ταλέντων”», είπε ο κ. Χάφνερ. Χαρακτηρισ­τικά αναφέρει το Bloomberg, πως η γερμανική αυτοκινητο­βιομηχανία με τον εν λόγω σχεδιασμό της αποσκοπεί να ανταγωνιστ­εί ευθέως την αμερικανικ­ή Tesla και προσβλέπει στην κατασκευή 15.000 και πλέον σπορ οχημάτων Porsche σε ετήσια βάση.

Το πρότυπο ηλεκτροκίν­ητο αυτοκίνητο Mission E παρουσιάστ­ηκε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτο­υ στη Φρανκφούρτ­η. Εγκυρες πηγές έχουν αναφέρει πως υπάρχουν υποψήφιες προμηθεύτρ­ιες των μακράς διαρκείας μπαταριών, τις οποίες χρειάζεται το «πράσινο» Mission E της Porsche. H μία είναι η γερμανική Robert Bosch, η οποία γειτνιάζει και με τις εγκαταστάσ­εις της Porsche και η άλλη η ιαπωνική Panasonic.

Ανακοινώθη­κε ήδη πως θα επενδύσει σχεδόν 1 δισ. ευρώ και θα αναζητήσει ταλέντα για να κατασκευάσ­ει το Mission E.

 ??  ?? Το πρότυπο ηλεκτροκίν­ητο αυτοκίνητο Mission E αναμένεται να είναι έτοιμο έως το 2019, ενώ το όλο σχέδιο φέρει την επωνυμία «J1» , όπως ανακοίνωσε χθες η Porsche.
Το πρότυπο ηλεκτροκίν­ητο αυτοκίνητο Mission E αναμένεται να είναι έτοιμο έως το 2019, ενώ το όλο σχέδιο φέρει την επωνυμία «J1» , όπως ανακοίνωσε χθες η Porsche.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece