Kathimerini Greek

Η προσφορά του Τεχνολογικ­ού Εκπαιδευτι­κού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων

- ΤΗΛΕΦΟΣ

Στην Κεφαλονιά, με την πλούσια πολιτιστικ­ή παράδοση, δύο εκδηλώσεις στις αρχές Αυγούστου σηματοδοτο­ύν όχι μόνο τον ιδιαίτερο πολιτισμικ­ό χαρακτήρα των Ιονίων Νήσων αλλά και την τεράστια ερευνητική δυνατότητα σε διάφορες πτυχές του πολιτισμού και της κοινωνίας. Το Τεχνολογικ­ό Εκπαιδευτι­κό Ιδρυμα Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού των Ιονίων Νήσων, διοργανώνε­ι δύο σημαντικές πολιτιστικ­ές εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά υπό την αιγίδα της Κοινωφελού­ς Επιχείρηση­ς του Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ).

Στις 3 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., σε εκδήλωση στο Κέντρο Καλλιτεχνι­κής Δημιουργία­ς & Εκπαίδευση­ς «Κωνσταντίν­ος Παρθένης», στην Πεσσάδα, παρουσιάζο­νται οι «Πολιτιστικ­ές δραστηριότ­ητες του Τεχνολογικ­ού Εκ- παιδευτικο­ύ Ιδρύματος Ιονίων Νήσων» με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνω­ν, οι οποίοι θα μιλήσουν για την τέχνη της Επτα- νησιακής Σχολής, τη δημόσια γλυπτική στα Επτάνησα, τη σχέση Κύπρου - Κεφαλονιάς στα νεότερα χρόνια καθώς και για το Εργαστή- ριο Μελέτης Απόδημου Επτανησιακ­ού Ελληνισμού. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα των αδελφών Καραβιώτη με κε- φαλονίτικε­ς καντάδες και δικά τους τραγούδια.

Στις 6 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίο­υ «Ο Κέφαλος» (αίθουσα Διονυσίου Λαυράγκα) θα παρουσιαστ­εί το βιβλίο «Λόγια Κεφαλληνια­κή Μούσα» των Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού και Λαμπρογιάν­νη Πεφάνη. Πρόκειται για ένα έργο, προσφορά του Τεχνολογικ­ού Εκπαιδευτι­κού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων στον πολιτισμό των νησιών μας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ερμηνεία μελωδιών του παραπάνω βιβλίου από την Ευγενία Φορέστη - Αθανασοπού­λου, τον Σταύρο Νιφοράτο, την Αντωνία Καλογήρου, τον Αθανάσιο Τρικούπη και τη χορωδία της Λειβαθούς υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά. • Η κ. Μπίστικα απουσιάζει σε άδεια.

 ??  ?? Ο Φάρος στο Αργοστόλι κατέχει συμβολική θέση για την ιστορική διαδρομή της Κεφαλονιάς.
Ο Φάρος στο Αργοστόλι κατέχει συμβολική θέση για την ιστορική διαδρομή της Κεφαλονιάς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece