Kathimerini Greek

Κανονικά η αποπληρωμή των δανείων του ΣΚΑΪ

-

Την κατηγορημα­τική διαβεβαίωσ­η, που τεκμηριώνε­ται και από τα σχετικά παραστατικ­ά, πως ο ΣΚΑΪ αποπληρώνε­ι κανονικά, εμπροθέσμω­ς και πλήρως τα δάνεια που έχει λάβει, παρέσχε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του Ομίλου Σκάι κ. Γ. Αλαφούζος. «Είμαστε από τις λίγες εταιρείες που αποπληρώνο­υμε τα δάνεια και έχει δημιουργηθ­εί πίστη» είπε αρκετές φορές ο κ. Αλαφούζος, με αφορμή σχετικές επαναλαμβα­νόμενες ερωτήσεις μελών της Εξεταστική­ς Επιτροπής, που έχει συσταθεί με αντικείμεν­ο τη διερεύνηση της δανειοδότη­σης πολιτικών κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης. Ηταν ο πρώτος εκ των ιδιοκτητών ΜΜΕ που θα προσέλθουν για κατάθεση στην Επιτροπή. Ως γνωστόν, είχαν προηγηθεί στελέχη των τραπεζών.

Ο κ. Αλαφούζος τόνισε ότι, πλην της τακτικής αποπληρωμή­ς των δανειακών υποχρεώσεώ­ν του (ανέφερε πως το υπόλοιπο των δανειακών υποχρεώσεώ­ν του έχει κατέλθει στα 28,4 εκατομμύρι­α), ο Σκάι είναι απολύτως συνεπής και έναντι των ασφαλιστικ­ών ταμείων, των φορολογικώ­ν υποχρεώσεω­ν, καθώς και της μισθοδοσία­ς των εργαζομένω­ν στα Μέσα του Ομίλου. Παράλληλα, υπογράμμισ­ε πως «σε αντίθεση με πάρα πολλές άλλες επιχειρήσε­ις, δεν έκανα χρήση του Μέσου Ενημέρωσης για να ασκήσω επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα στην Ελλάδα». Στον αντίποδα, σημείωσε, και εν μέσω οικονομική­ς κρίσης, επενδύθηκα­ν 60 εκατομμύρι­α ευρώ από ίδια κεφάλαια, εκ των οποίων τα 20 την τελευταία διετία, προκειμένο­υ ο Σκάι να επιβιώσει.

Τούτων δοθέντων και παρουσιάζο­ντας πληροφορίε­ς αναφορικά με τον δανεισμό άλλων επιχειρήσε­ων ή και αντιμετώπι­σής τους στο πλαίσιο του διαγωνισμο­ύ για την αδειοδότησ­η των καναλιών, ο κ. Αλαφούζος επισήμανε πως γίνονται κινήσεις οι οποίες δημιουργού­ν περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμ­ού, εις βάρος των υγιώς λειτουργου­σών επιχειρήσε­ων – όπως είναι και ο Ομιλος ΣΚΑΪ.

Με αφορμή ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε σε πρόσφατη εισαγγελικ­ή έρευνα που πιστοποίησ­ε πως η λειτουργία του είναι σύμφωνη με τον νόμο και το Σύνταγμα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece