Kathimerini Greek

Επιστροφή της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα

-

Το ημερολόγιο έγραφε 14/12/2011, όταν η ΑΕΚ έδινε τον τελευταίο της αγώνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μια «αδιάφορη», πλην όμως εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Στουρμ Γκρατς με 3-1, σηματοδότη­σε το τέλος της συνεχούς παρουσίας της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα για σχεδόν 20 χρόνια. Περίπου πέντε χρόνια μετά, ύστερα από την περιπλάνησ­η στις μικρές κατηγορίες, την άνοδο και την κατάκτηση του Κυπέλλου, η Ενωση «γεύεται» ξανά ευρωπαϊκή ποδοσφαιρι­κή βραδιά. Στο «Ζοφρουά Γκισάρ», ίσως την πιο καυτή έδρα της Γαλλίας, η ΑΕΚ αντιμετωπί­ζει τη Σεντ Ετιέν (22.00) για τον τρίτο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, θέλοντας να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα που θα τις δώσει ελπίδες πρόκρισης στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Οι «στεφανουά» εξασφάλισα­ν την παρουσία τους στο Γιουρόπα Λιγκ τερματίζον­τας 6οι στην περυσινή Λιγκ 1.

Η Ενωση έφθασε χθες το μεσημέρι στη γαλλική πόλη και ο Τιμούρ Κετσπάγια εμφανίστηκ­ε συγκρατημέ­να αισιόδοξος: «Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν είμαστε φαβορί. Αλλά πάμε εκεί για να διεκδικήσο­υμε ό,τι καλύτερο. Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι, είμαστε σε καλή κατάσταση» ανέφερε ο Γεωργιανός προπονητής της ομάδας.

Εκτός αποστολής για τον αγώνα έμειναν τα δύο τελευταία μεταγραφικ­ά αποκτήματα της ΑΕΚ, ο Αργεντινός Πάτο Ροντρίγκες και ο Πορτογάλος Ούγκο Αλμέιδα. Αμφότεροι, λόγω ανετοιμότη­τας. Σε σχέση με πέρυσι, η ΑΕΚ θα έχει στη σύνθεσή της ουσιαστικά μία αλλαγή, αυτή του κεντρικού αμυντικού Ντμίτρο Τσιγκρίνσκ­ι. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιρι­στές βρίσκονταν και πέρυσι στην ομάδα.

Ως προς τη σύνθεση, οι δέκα εκ των έντεκα θέσεων φαίνονται δεδομένες. Συγκεκριμέ­να ο Ανέστης θα είναι ο τερματοφύλ­ακας και οι Γκάλο, Τσικγρίνσκ­ι, Κολοβέτσιο­ς και Ντίντακ στην άμυνα. Σιμόες και Γιόχανσον αμυντικοί μέσοι, ο Μάνταλος λίγο πιο προωθημένο­ς με τους Μπαρμπόσα, Βάργκας στα άκρα. Κεντρικός επιθετικός, αναμένεται να είναι ο Πέκχαρτ, χωρίς να αποκλείετα­ι η συμμετοχή του Χρήστου Αραβίδη.

Πέραν της δυσκολίας του αντιπάλου, η ΑΕΚ θέλει να ξορκίσει και τη «γαλλική κατάρα», καθώς σε 17 αγώνες με ομάδες από τη Γαλλία, η Ενωση έχει 10 ήττες, έξι ισοπαλίες και μία νίκη. Στο πλευρό της ΑΕΚ θα βρεθούν περίπου 800 φίλοι της ομάδας.

 ??  ?? Η Ενωση βρίσκεται στη Γαλλία, όπου σήμερα θα αντιμετωπί­σει τη Σεντ Ετιέν.
Η Ενωση βρίσκεται στη Γαλλία, όπου σήμερα θα αντιμετωπί­σει τη Σεντ Ετιέν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece