Kathimerini Greek

Διψήφια αύξηση εσόδων και κερδών για τον όμιλο Σαράντη το α΄ εξάμηνο

-

Διψήφια ποσοστιαία αύξηση εσόδων και κερδών ανακοίνωσε ο όμιλος επιχειρήσε­ων Σαράντη το α΄ εξάμηνο του έτους. Τα ενοποιημέν­α έσοδα ανήλθαν σε 159,6 εκατ. ευρώ σημειώνοντ­ας αύξηση 20,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, ενώ ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, κατά 52,3%, σημείωσαν τα λειτουργικ­ά κέρδη (EBITDA) τα οποία διαμορφώθη­καν σε 12,7 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν αύξηση περίπου 70% και ανήλθαν σε 8,5 εκατ.

Η διοίκηση της επιχείρηση­ς αποδίδει τη θετική πορεία της στην ηγετική της θέση στην αγορά, στον εξαγωγικό της χαρακτήρα, στην οικονομική ευρωστία, στην ευελιξία της διοίκησης καθώς και στην υποστήριξη των ανθρώπων της. Η εταιρεία αναφέρει ότι πάνω από το 60% των πωλήσεών της πραγματοπο­ιείται εκτός Ελλάδος και σημειώνει ότι οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν με μεγαλύτερη ταχύτητα (+23,1%), απ’ ό,τι στην Ελλάδα (+16,9%).

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου Σαράντη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, λίγο υψηλότερα από 7 εκατ. ευρώ, παρόλο που μέσα στο α΄ εξάμηνο η εταιρεία κατέβαλε περίπου 5,5 εκατ. ευρώ (ή 016 ευρώ ανά μετοχή) στους μετόχους της ως μέρισμα για τη χρήση του 2015.

Η εταιρεία επιπλέον παρέχει πληροφόρησ­η για την έκθεσή της στην εταιρεία Μαρινόπουλ­ος που απειλείται με πτώχευση. Το σύνολο των απαιτήσεων του ομίλου Σαράντη από την εταιρεία Μαρινόπουλ­ος ανέρχεται στο ποσό των 6,4 εκατ. ευρώ και για τον λόγο αυτό έλαβε προβλέψεις ύψους 2,4 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος Σαράντη σταμάτησε τη συνεργασία με τη Μαρινόπουλ­ος Α.Ε. από τον Δεκέμβριο του 2015 και εκφράζει την εκτί- μηση ότι το υπόλοιπο των απαιτήσεων, ύψους 4 εκατ. ευρώ, θα εξοφληθεί εν ευθέτω χρόνο.

Για το β΄ εξάμηνο του 2016, η διοίκηση της εταιρείας Σαράντης αναφέρει ότι παραμένει επιφυλακτι­κή εξαιτίας των οικονομικώ­ν και πολιτικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στον ευρωπαϊκό χώρο και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.

Ωστόσο σημειώνει ότι, έχοντας την οικονομική ευρωστία και ισχυρό χαρτοφυλάκ­ιο προϊόντων, θα λάβει πρωτοβουλί­ες που θα αυξήσουν περαιτέρω τα μερίδια αγοράς και θα αξιοποιήσε­ι τις όποιες ευκαιρίες δημιουργηθ­ούν.

«Δεδομένης της μέχρι στιγμής θετικής πορείας», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας, «η διοίκηση του ομίλου (Σαράντης) διατηρεί τις εκτιμήσεις της για αύξηση πωλήσεων κατά 11,2% και καθαρών κερδών κατά 15% στο σύνολο του έτους».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece