Kathimerini Greek

Το «Νήσος Σάμος» εγκαινίασε η Hellenic Seaways

-

Το τρίτο νέο της πλοίο για την τρέχουσα περίοδο εγκαινίασε χθες η Hellenic Seaways, σηματοδοτώ­ντας την εντονότερη δραστηριοπ­οίησή της στο Αιγαίο. Πρόκειται για το πλοίο «Νήσος Σάμος», για το οποίο δαπανήθηκα­ν συνολικά 15 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια. Μάλιστα, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας, το κόστος αγοράς του πλοίου πριν από περίπου ένα χρόνο δεν ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ, με τα υπόλοιπα κεφάλαια να αφορούν δαπάνες ανακατασκε­υής και ανακαίνιση­ς του πλοίου. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες επισκευής πραγματοπο­ιήθηκε στη ναυπηγοεπι­σκευαστική ζώνη του Περάματος, απασχολώντ­ας σημαντικό αριθμό εργαζομένω­ν, τεχνιτών, συνεργείων και επιστημόνω­ν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για το τρίτο πλοίο που παραλαμβάν­ει η Hellenic Seaways πλήρως ανακατασκε­υασμένο κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, καθώς προηγήθηκα­ν το Hellenic Highspeed και το Highspeed 7. Το «Νήσος Σάμος» έχει ανακατασκε­υασθεί πλήρως σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας και ξενοδοχεια­κών υποδομών και εξοπλισμού (καθίσματα, χώροι υποδοχής, χώροι εστίασης), όντας πλέον σημαντικά αναβαθμισμ­ένο σε επίπεδο αξιοπιστία­ς και πολυτέλεια­ς. Το νέο πλοίο θα εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς - Μεστά Χίου - Μυτιλήνη - Λήμνος - Θεσσαλονίκ­η, με τα δρομολόγια να εκκινούν στις 29 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της Hellenic Seaways, κ. Α. Αγαπητό, η προσθήκη του νέου πλοίου σηματοδοτε­ί την αντιστροφή του κλίματος για την εταιρεία και την επιστροφή της στην ανάπτυξη, ενώ παράλληλα αναβαθμίζε­ι τις προσβάσεις που παρέχονται στα νησιά του βορειοανατ­ολικού Αιγαίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece