Kathimerini Greek

Παράθυρο για αύξηση επιτοκίων από τη Fed

- REUTERS, ΒLOOMBERG

Aμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Ομοσπονδια­κή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) χθες, επιβεβαιών­οντας τις προσδοκίες αγορών και αναλυτών. Στην ανακοίνωσή της επισήμανε ότι οι βραχυπρόθε­σμοι κίνδυνοι για τις προοπτικές της αμερικανικ­ής οικονομίας περιορίζον­ται, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων εντός του 2016. Το διατραπεζι­κό επιτόκιο overnight παρέμεινε στο εύρος 0,25% - 0,50%. Οι προσδοκίες του πληθωρισμο­ύ δεν έχουν αλλάξει τους τελευταίου­ς μήνες. Κατά τις εκτιμήσεις του οίκου Fitch, η πρό- εδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, θα αυξήσει το κόστος δανεισμού μία φορά το τρέχον έτος και δύο φορές το προσεχές. Νωρίτερα και εν αναμονή της ανακοίνωση­ς από τη Fed, οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια σημείωσαν άνοδο μετά τέσσερις ημέρες χωρίς αξιοσημείω­τες μεταβολές. Θετικά συνέβαλαν τα εταιρικά αποτελέσμα­τα ευρωπαϊκών ομίλων, τα επιπλέον μέτρα στήριξης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, καθώς και η φημολογία ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκιά της. Ο FTSE 100 έκλεισε στο +0,39%, ο CAC 40 στο +1,19%, ενώ ο DAX στο +0,7%. Τέλος, το πετρέλαιο τύπου Brent και το αργό Ν. Υόρκης υποχώρησαν 3,2% και 2,6% το βαρέλι, αντίστοιχα, λόγω αυξημένων αποθεμάτων αργού και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.

Οι βραχυπρόθε­σμοι κίνδυνοι για την οικονομία των ΗΠΑ περιορίζον­ται, δήλωσε η κ. Γέλεν.

 ??  ?? Η Ομοσπονδια­κή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) επιβεβαίωσ­ε χθες τις προσδοκίες αγορών και αναλυτών, διατηρώντα­ς αμετάβλητα τα επιτόκιά της.
Η Ομοσπονδια­κή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) επιβεβαίωσ­ε χθες τις προσδοκίες αγορών και αναλυτών, διατηρώντα­ς αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece