Kathimerini Greek

Η οικονομία ψηλά στην ατζέντα του Ποταμιού

-

Στα προβλήματα της πραγματική­ς οικονομίας αναμένεται να δώσουν βαρύτητα το επόμενο χρονικό διάστημα το Ποτάμι και ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Στη Σεβαστουπό­λεως, βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασ­ίας για τη σταδιακή εκδίπλωση των κομματικών θέσεων πάνω σε μια σειρά από ζητήματα που ευθύς εξαρχής χαρακτήριζ­αν το Ποτάμι και αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότ­ηση της χώρας και την εξωστρέφει­α. Για τους επιτελείς της Σεβαστουπό­λεως μια τέτοια προσπάθεια είναι πολύ πιο ουσιώδης από τις κυβερνητικ­ές πρωτοβουλί­ες περί «λαϊκού διαλόγου» για τη συνταγματι­κή αναθεώρηση. Στελέχη του κόμματος διερωτώντα­ν, μάλιστα, πώς είναι δυνατόν τα κυβερνητικ­ά στελέχη να ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα σε μια περίοδο καταβαράθρ­ωσης της πραγματική­ς οικονομίας και να μιλούν στους πιεσμένους, από την εξουθενωτι­κή φορολογία και την αποεπένδυσ­η, πολίτες για αλλαγές στο Σύνταγμα.

Από τη Σεβαστουπό­λεως εξαπέλυσαν χθες επίθεση στην κυβέρνηση και για την τροπολογία για τα «πεντάστερα» βάσει της οποίας δεν υπάρχει πλαφόν ούτε στη δαπάνη, ούτε στις ημέρες που μπορεί υπουργοί και οι συνοδείες τους να διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία. Από το Ποτάμι καταγγέλλο­υν ότι «λεφτά για την κυβερνητικ­ή νομενκλατο­ύρα υπάρχουν. Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογική­ς αφαίμαξης οι κυβερνώντε­ς αντί να προχωρήσου­ν σε περικοπές στις δαπάνες τους, με τροπολογία αποφασίζου­ν» τα μέλη της αποστολής του Προέδρου της Δημοκρατία­ς, του πρωθυπουργ­ού και των υπουργών Αμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικώ­ν να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν, έξοδα τα οποία θα καλύπτοντα­ι, προφανώς, από το Δημόσιο. «Πεντάστερα ξενοδοχεία

Οπως τονίζεται, η παραγωγική ανασυγκρότ­ηση της χώρας και όχι η συζήτηση για το Σύνταγμα συνιστά προτεραιότ­ητα για τους πολίτες.

για όλους, δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμ­ένων! Ως αντιστάθμι­σμα, βέβαια, ανακοίνωσα­ν σήμερα επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσε­ις για τους ανέργους! Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησής τους», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού.

Χθες, ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στα παλαιότερα κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) με αφορμή τα 285 εκατ. ευρώ χρέη που έχουν προς το τραπεζικό σύστημα. Αντίθετα, όπως ανήρτησε ο κ. Θεοδωράκης στους λογαριασμο­ύς του στα κοινωνικά δίκτυα, «το Ποτάμι όχι μόνο δεν έχει δανειστεί ούτε ένα ευρώ αλλά είναι και το μόνο κόμμα που σε τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποι­εί τα έσοδά του και τα έξοδά του». Ο κ. Θεοδωράκης τονίζει ότι τα στελέχη του κόμματός του έχουν «ψηλά το κεφάλι» διότι, όπως λέει, «δεν κληρονομήσ­αμε την ασθένεια της σπατάλης του παλιού χρεοκοπημέ­νου πολιτικού συστήματος».

 ??  ?? Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στα παλαιότερα κόμματα με αφορμή τα 285 εκατ. ευρώ χρέη προς τις τράπεζες.
Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στα παλαιότερα κόμματα με αφορμή τα 285 εκατ. ευρώ χρέη προς τις τράπεζες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece