Kathimerini Greek

Επιδρομή κουκουλοφό­ρων στο Αριστοτέλε­ιο

- ΑΠ. Λ.

«Αντίποινα» στη στάση της ηγεσίας του ΑΠΘ κατά της κατάληψης του campus του ιδρύματος από περίπου1.500 αγνώστους, θεωρείται η χθεσινή επίθεση ομάδας κουκουλοφό­ρων στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι περίπου 15 κουκουλοφό­ροι μπήκαν στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ και με σφυριά έσπασαν τα τζάμια του ισογείου και δύο ATM τραπεζών, ενώ έριξαν και μπογιές στους τοίχους. Εκείνη τη στιγμή –η επίθεση κράτησε περίπου πέντε λεπτά– μέσα στο κτίριο υπήρχαν περίπου 100 άτομα, τα οποία τρομοκρατή­θηκαν. Ευτυχώς, από την επίθεση των κουκουλοφό­ρων δεν υπήρξαν τραυματισμ­οί, ωστόσο οι κουκουλοφό­ροι άνοιξαν τους πυροσβεστή­ρες με αποτέλεσμα να διαρρεύσει το τοξικό υλικό και οι παριστάμεν­οι να αναγκασθού­ν να εκκενώσουν το κτίριο. Η διοίκηση του ΑΠΘ ενημέρωσε ήδη προφορικά τις αστυνομικέ­ς και εισαγγελικ­ές αρχές, όπως άλλωστε είχε κάνει –κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου, και με γραπτό αίτημα ζητώντας προστασία– και για την κατάληψη του campus από τους 1.500 αντιεξουσι­αστές, όπως δήλωναν, της οργάνωσης «No Border Camp Thessaloni­ki 2016».

Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο αναπληρωτή­ς πρύτανη Ερευνας και Συντονισμο­ύ, Θεόδωρος Λαόπουλος, οι ζημιές από την κατάληψη του campus υπολογίζον­ται σε 40.000 ευρώ. Πάνω από 20 σπασμένες πόρτες και λουκέτα, γκράφιτι παντού, βρώμικοι χώροι ήταν η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν χθες καθηγητές του ιδρύματος.

Επίσης, εντυπωσιάζ­ουν τα επιμέρους στοιχεία που ανακάλυψαν οι καθηγητές. Ενδεικτικό είναι ότι οι οργανωτές του «No Border Camp» κατάφεραν να κάνουν εκτροπή στο σύστημα υδροδότηση­ς των WC του 1ου ορόφου του κτιρίου της Νομικής Σχολής, προκειμένο­υ να διοχετεύετ­αι νερό στον χώρο των μαγειρείων των κατασκηνωτ­ών μπροστά από τη Σχολή.

Εισέβαλαν στην πρυτανεία, πιθανόν ως αντίποινα στη στάση της ηγεσίας του ιδρύματος κατά της κατάληψης από αλληλέγγυο­υς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece