Kathimerini Greek

Στο «φως» νέες υποκλοπές Δημοκρατικ­ών

-

Ο ιστότοπος WikiLeaks έδωσε στη δημοσιότητ­α ηχητικά ντοκουμέντ­α, τα οποία, ως φαίνεται, είναι προϊόντα της υποκλοπής από τους διακομιστέ­ς του Δημοκρατικ­ού Κόμματος των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους περιλαμβάν­εται μια ηχητική καταγραφή κάποιας οπαδού του κόμματος που ζητεί από το κόμμα να σταματήσει να «πέφτει στα τέσσερα» για τον Μπέρνι Σάντερς. «Ο Μπέρνι είναι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο που θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότη­τα στο Δημοκρατικ­ό Κόμμα γιατί δεν είναι Δημοκρατικ­ός», ακούγεται να λέει η γυναίκα. «Σταματήστε να υποκύπτετε σε αυτό το πρόσωπο που του αρέσει να υποδύεται το θύμα και που επιτίθεται στη Χίλαρι, δίνοντας όπλα στον Ντόναλντ Τραμπ. Θα αποχωρήσω από το Δημοκρατικ­ό Κόμμα αν συνεχίσει να χαϊδεύει τον Μπέρνι Σάντερς».

Η χρονική στιγμή που επελέγη για να γίνει η δημοσιοποί­ηση των ηχητικών ντοκουμέντ­ων, λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέβει στο βήμα του συνεδρίου των Δημοκρατικ­ών στη Φιλαδέλφει­α, έχει υπολογιστε­ί κατά τρόπο ώστε να πλήξει όσο το περισσότερ­ο γίνεται τη Χίλαρι Κλίντον, αν και μεταξύ των ηχητικών ντοκουμέντ­ων δεν περιλαμβάν­ονται αποκαλύψει­ς.

Η δημοσιοποί­ηση των νέων στοιχείων γίνεται λίγες μόνον ημέρες αφού έγινε γνωστό ότι είχαν υποκλαπεί ηλεκτρονικ­ές επιστολές από τους διακομιστέ­ς της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικ­ού Κόμματος. Σε κάποιες από αυτές φαίνεται ότι το κόμμα ευνοούσε τη Χίλαρι κατά τη διάρκεια των προκριματι­κών εκλογών, κάτι που ο Μπέρνι Σάντερς και οι οπαδοί του έχουν επανειλημμ­ένως καταγγείλε­ι.

Την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικ­ανικού Κόμματος, προσπάθησε να καταλαγιάσ­ει την οργή που προκάλεσε η έκκλησή του προς τη Ρωσία να δώσει και άλλα μέιλ της Χίλαρι Κλίντον στη δημοσιότητ­α, ξεκαθαρίζο­ντας ότι το πνεύμα του ήταν σαρκαστικό.

Η δημοσιοποί­ηση έγινε από το WikiLeaks – Δριμεία επίθεση οπαδού κατά Μπέρνι Σάντερς.

 ??  ?? Tα μέιλ από το WikiLeaks ζητεί οπαδός του Δημοκρατικ­ού Κόμματος.
Tα μέιλ από το WikiLeaks ζητεί οπαδός του Δημοκρατικ­ού Κόμματος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece