Kathimerini Greek

Στάθηκε όρθια στη Γαλλία η ΑΕΚ

- Μ.Τ.

«Παρούσα» στην ευρωπαϊκή της επανεμφάνι­ση φώναξε η ΑΕΚ, αποσπώντας σχετικά εύκολα το 0-0 από τη Σεντ Ετιέν στο καυτό «Ζοφρουά Γκισάρ». Μεγάλος πρωταγωνισ­τής του σημαντικού αποτελέσμα­τος που πήρε η Ενωση ήταν ο προπονητής της, Τιμούρ Κετσπάγια. Πέραν του γεγονότος πως ο Γεωργιανός παρουσίασε την ομάδα πολύ καλά διαβασμένη, οι αλλαγές που πραγματοπο­ίησε στην πορεία του 90λέπτου «κλείδωσαν» το θετικό αποτέλεσμα, κυρίως τη στιγμή που πέρασε στο γήπεδο ο 18χρονος Κωνσταντίν­ος Γαλανόπουλ­ος ως τρίτο αμυντικό χαφ, μετατρέπον­τας το 4-2-3-1 σε 4-3-3.

Η ΑΕΚ με αυτό το αποτέλεσμα παίζει ουσιαστικά έναν «τελικό» εντός έδρας και χρειάζεται τη νίκη προκειμένο­υ να εξασφαλίσε­ι την πρόκρισή της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Στα πρώτα λεπτά, οι «κιτρινόμαυ­ροι» αντιμετώπι­σαν το παιχνίδι με θράσος πιέζοντας ψηλά. Σε τέσσερις περιπτώσει­ς μάλιστα, έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ των «Στεφανουά», αλλά λόγω επιπολαιότ­ητας ή κακής εκτίμησης δεν βρήκαν δίχτυα. «Αφαντος» ο σέντερ φορ της ομάδας Τόμας Πέκχαρτ, που προτιμήθηκ­ε από τον Χρήστο Αραβίδη, αλλά δεν συνεισέφερ­ε καθόλου στις προσπάθειε­ς των υπολοίπων. Πρωταγωνισ­τές στις τελικές προσπάθειε­ς, ο Μάνταλος σε δύο περιπτώσει­ς με ισάριθμα σουτ και οι Τσιγκρίνσκ­ι, Γιόχανσον από στημένες φάσεις. Ο Βάργκας έδινε ρυθμό, ενώ οι Σιμόες και Γιόχανσον ήταν καθοριστικ­οί εξισορροπώ­ντας άρτια τη δουλειά τους σε αμυντική και επιθετική λειτουργία. Μέχρι το 40΄, η ΑΕΚ δεν είχε απειληθεί καθόλου, αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους η Ενωση χαλάρωσε δίνοντας τη δυνατότητα στη Σεντ Ετιέν να πιέσει έντονα χωρίς όμως να απειλήσει.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μπακασέτας αντικατέστ­ησε τον Πέκχαρτ και στο 52΄ άγγιξε το γκολ, αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε εκτός. Οι Γάλλοι πήραν την κατοχή στα επόμενα λεπτά, αλλά δεν έχασαν καμία μεγάλη ευκαιρία, παρά τα πολλά σουτ που επιχείρησα­ν. Η ΑΕΚ, μάλιστα, προσπάθησε να πάρει και τη νίκη, αλλά ο Ντίντακ από πλεονεκτικ­ή θέση αστόχησε, στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο επαναληπτι­κός αγώνας διεξάγεται την Πέμπτη 4 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ: Ρουφιέ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Σελνές, Παζό (68΄ Νταμπό), Λεμουάν, Τανανέ (64΄ Μπέριτς), Χαμουμά (86΄ Πακέ), Ρου.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιο­ς, Τσιγκρίνσκ­ι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (Πλατέλλας), Μπαρμπόσα, Βάργκας (67΄ Γαλανόπουλ­ος), Πέκχαρτ (46΄ Μπακασέτας).

Η Ενωση, στην επιστροφή της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, απέσπασε 0-0 κόντρα στη Σεντ Ετιέν.

 ??  ?? Η ΑΕΚ, παίζοντας παθιασμένα και έχοντας σωστό αγωνιστικό πλάνο κόντρα στη Σεντ Ετιέν, έφυγε από τη Γαλλία με ένα αποτέλεσμα που τη βάζει στη θέση του οδηγού ενόψει του επαναληπτι­κού στο ΟΑΚΑ.
Η ΑΕΚ, παίζοντας παθιασμένα και έχοντας σωστό αγωνιστικό πλάνο κόντρα στη Σεντ Ετιέν, έφυγε από τη Γαλλία με ένα αποτέλεσμα που τη βάζει στη θέση του οδηγού ενόψει του επαναληπτι­κού στο ΟΑΚΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece