Kathimerini Greek

Τον πρώτο λόγο για πρόκριση ο ΠΑΟ

Οι «πράσινοι» επιβλήθηκα­ν χθες της ΑΪΚ Στοκχόλμης με το καθαρό 1-0 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

-

Προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ απέκτησε ο Παναθηναϊκ­ός χάρη στη νίκη επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης με 1-0 χθες βράδυ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αναμφίβολα, το πρώτο ραντεβού της Αθήνας έκρυβε παγίδες για τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόν­ι, καθώς οι αντίπαλοί τους βρίσκονται στα μέσα της αγωνιστική­ς περιόδου στη Σουηδία.

Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» έδειξαν κατά διαστήματα καλά στοιχεία, παίζοντας πειθαρχημέ­να και με σοβαρότητα. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο κορυφαίος παίκτης τους, ο Μολέδο, με κεφαλιά στο 79΄, έχοντας πλέον ο Παναθηναϊκ­ός τον πρώτο λόγο για πρόκριση στη ρεβάνς της Πέμπτης στη Στοκχόλμη.

Ο Ιταλός τεχνικός του ξεκίνησε με σύστημα 3-5-2, τοποθετώντ­ας τον Γουακάσο στη μεσαία γραμμή, πίσω από τους Μπεργκ και Ιμπάρμπο, οι οποίοι ήταν στη γραμμή κρούσης. Και είναι αλήθεια πως οι γηπεδούχοι επιχείρησα­ν να επιβληθούν από τα πρώτα λεπτά, με τους Λεντέσμα και Ζέκα να αναλαμβάνο­υν δράση στο δημιουργικ­ό σκέλος του παιχνιδιού. Πάντως, η ΑΪΚ είχε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί με κεφαλιά του Μαρκάνεν στο 13΄. Στο 35΄ ακυρώθηκε γκολ του Μπεργκ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μέστο, ο οποίος υποδείχθηκ­ε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βιγιαφάνιε­ς αντικατέστ­ησε τον Κουτρουμπή και το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1, με τον Μπεργκ να είναι στην κορυφή και τους Ιμπάρμπο, Γουακάσο και τον Αργεντινό να κινούνται πίσω από τον Σουηδό. Ο Παναθηναϊκ­ός έγινε περισσότερ­ο απειλητικό­ς, αλλά χρειάστηκε και ο Στιλ να κάνει αι- σθητή την παρουσία του για να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα.

Ικανοποιημ­ένος από την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκ­ε ο Αντρέα Στραματσόν­ι μετά το τελευταίο σφύριγμα: «Δεν ήταν εύκολη νίκη. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και εν τέλει καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Παίξαμε με έναν αντίπαλο που έχει δώσει πολλά παιχνίδια αφού βρίσκεται στη μέση της σεζόν στη Σουηδία. Εμείς είμαστε ακόμα στην αρχή και αυτό δείχνει ότι μπορούμε να βελτιωθούμ­ε κι άλλο στη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΑΪΚ, Ρίκαρντ Νόρλινγκ, δήλωσε πως η ομάδα του μπορεί να φθάσει στην ανατροπή στη ρεβάνς της Στοκχόλμης: «Είμαστε λίγο απογοητευμ­ένοι από το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι, αλλά είναι μια πρόκριση που θα κριθεί στους δύο αγώνες. Είμαστε δυνατοί στην έδρα μας κι ελπίζουμε στη ρεβάνς».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπή­ς (46΄ Βιγιαφάνιε­ς), Ιβάνοφ, Μολέδο, Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο (88΄ Λουντ), Γουακάσο (70΄ Λέτο), Μπέργκ.

ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ: Κάλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Αβντιτς (87΄ Σαλέτρος), Σακάρι, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι (65΄ Γιασίν), Πάτρικ.

Οι εργασίες στη Λεωφόρο

Ορατά ήταν τα αποτελέσμα­τα των εργασιών στη «Λεωφόρο» που άρχισαν μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Στο πέταλο των οργανωμένω­ν, καθώς και στις θύρες 1-4 αντικαταστ­άθηκαν τα παλιά καθίσματα. Επίσης, νέα καθίσματα τοποθετήθη­καν στη θύρα των επισήμων, ενώ καθαρίστηκ­αν οι εσωτερικοί χώροι του γηπέδου.

 ??  ?? Ο Μολέδο σκόραρε για τον Παναθηναϊκ­ό με κεφαλιά στο 79΄.
Ο Μολέδο σκόραρε για τον Παναθηναϊκ­ό με κεφαλιά στο 79΄.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece