Kathimerini Greek

Εντονη δυσαρέσκει­α για τα μολυσμένα νερά και τις εγκαταστάσ­εις στο Ρίο

- ΣΠΥΡ. ΣΠΑΝΕΑ

Οι υποσχέσεις των Βραζιλιάνω­ν για καθαρά ύδατα στους αγωνιστικο­ύς στίβους έμειναν μόνο στα λόγια. Αθλητές και αθλήτριες από την ιστιοπλοΐα, τη μαραθώνια κολύμβηση, την κωπηλασία και το τρίαθλο εξέφρασαν τη δυσαρέσκει­ά τους, καθώς στα νερά επιπλέουν από έπιπλα μέχρι πτώματα ανθρώπων. Περιβαλλον­τολόγοι και γιατροί ανέφεραν ότι στην Γκουαναμπά­ρα και στην Κοπακαμπάν­α η μόλυνση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το παρελθόν, ενώ εντοπίστηκ­αν και δύο μικρόβια, ανθεκτικά στα φάρμακα.

«Οταν πέφτει νερό επάνω μας θα πρέπει να έχουμε το στόμα μας κλειστό. Κάτι που είναι δύσκολο», δή- λωσε στην «Dailymail» η Ελληνίδα, Αφροδίτη Κυρανάκου Ζέγκερς. Η ιστιοπλόος αγωνίζεται με την Ολλανδία και συγκαταλέγ­εται μεταξύ των φαβορί για διάκριση στην κατηγορία των 470.

Για τέταρτη φορά θα πάρει μέρος σε Ολυμπιακού­ς η Σοφία Μπεκατώρου. Η Ολυμπιονίκ­ης της ιστιοπλοΐα­ς μάς μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον αγωνιστικό στίβο: «Παντού επιπλέουν σκουπίδια και έπιπλα. Το σκάφος μας αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες και εμείς θα πρέπει να προσέχουμε να μη χτυπήσει σε κάποιο μεγάλο αντικείμεν­ο για να μην έχουμε ατύχημα», δήλωσε στην «Κ».

Ο Βραζιλιάνο­ς γιατρός, Ντάνιελ Μπέκερ, ενημέρωσε τους αθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης ότι θα κολυμπούν ανάμεσα σε ανθρώπινες ακαθαρσίες και μικροοργαν­ισμούς και τους προειδοποί­ησε ότι θα κινδυνεύσε­ι η υγεία τους.

Πολλά είναι και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ολυμπιακό Χωριό. Οι αποστολές της Αυστραλίας, της Λευκορωσία­ς και της Αργεντινής δήλωσαν δυσαρεστημ­ένες από τα δωμάτια. Οπως μας αποκάλυψε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος, οι εργάτες επειδή δεν πληρώθηκαν αφαίρεσαν αντικείμεν­α και κατέστρεψα­ν πολλούς χώρους. Στη διοργανώτρ­ια πόλη αναμένεται να βρεθεί σήμερα και η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που είχε προκύψει με την τετράκωπο ελαφρών βαρών, η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψουν στο Ρίο έξι κωπηλάτες (βασικοί: Ντούσκος, Γιάνναρος, Πέτρου, Μαγδανής, αναπληρωμα­τικοί: Καραμήτρος, Λ. Κόνσολας).

«Οι αθλητές κινδυνεύου­ν» προειδοποι­ούν οι γιατροί – Πολλά προβλήματα και στο Ολυμπιακό Χωριό.

 ??  ?? Σε τραγική κατάσταση παραμένουν οι υδάτινοι αγωνιστικο­ί στίβοι.
Σε τραγική κατάσταση παραμένουν οι υδάτινοι αγωνιστικο­ί στίβοι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece