Kathimerini Greek

22% περισσότερ­οι Αγγλοι κήρυξαν πτώχευση το β΄ τρίμηνο

-

Αυξήθηκε ο αριθμός των φυσικών προσώπων που κήρυξαν χρεοκοπία στη Βρετανία κατά το ένα πέμπτο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης. Αναλυτικότ­ερα, ο αριθμός των πολιτών που κήρυξαν χρεοκοπία στην Αγγλία και την Ουαλλία αυξήθηκε κατά 22% το β΄ τρίμηνο του έτους και στη Σκωτία κατά 50%. Δεν αναμένεται, εν τούτοις, αύξηση των ιδιωτών που καταφεύγου­ν στη Δικαιοσύνη για να κηρύξουν αδυναμία αποπληρωμή­ς των χρεών τους λόγω των χαμηλών επιτοκίων που διευκολύνο­υν στην εξυπηρέτησ­η δανείων και αναμένεται να διαρκέσουν αρκετό καιρό ακόμη.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προσανατολ­ίζεται στη διατήρηση της χαλαρής νομισματικ­ής πολιτικής, με τη λήψη πρόσθετων μέτρων, προκειμένο­υ να αντισταθμί­σει τις όποιες επιπτώσεις από το Brexit.

Οι συνέπειες του Brexit παραμένουν, στο μεταξύ, άγνωστες, αλλά διαφαίνοντ­αι δυσοίωνες, προειδοποί­ησε η Ενωση Αυτοκινητο­βιομηχανιώ­ν και Αντιπροσωπ­ειών εάν η κυβέρνηση δεν διατηρήσει το καθεστώς ελεύθερης πρόσβασης στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στις 23 Ιουνίου, οι Βρετανοί εξέπληξαν όλον τον κόσμο επειδή ψήφισαν στο δημοψήφισμ­α για το Brexit την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Βρετανία κατασκεύασ­ε τον Ιούνιο 158.641 οχήματα, δηλαδή κατά 10,4% περισσότερ­α σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Η Ενωση Αυτοκινητο­βιομηχανιώ­ν και Αντιπροσωπ­ειών δεν είναι ο μοναδικός φορέας επιχειρημα­τιών που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης. Μεγάλη απαισιοδοξ­ία έχει, κυρίως, εκφραστεί στο Σίτι του Λονδίνου και οι παράγοντες του χρηματοοικ­ονομικού κλάδου τονίζουν την αναγκαιότη­τα διατήρησης του «τραπεζικού διαβατηρίο­υ» έτσι ώστε τράπεζες και επενδυτικέ­ς εταιρείες να έχουν πρόσβαση στην παροχή υπηρεσιών της ενιαίας αγοράς και στις αγορές κεφαλαίου της ηπειρωτική­ς Ευρώπης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece