Kathimerini Greek

Συνεχείς οι συλλήψεις στα αεροδρόμια

Με πλαστά ταξιδιωτικ­ά έγγραφα προς χώρες της Κεντρικής Ευρώπης – Μόνο χθες πραγματοπο­ιήθηκαν οκτώ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

- ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ­Σ

Σχεδόν καθημερινέ­ς τείνουν να γίνουν το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις αλλοδαπών που επιχειρούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό από ελληνικά περιφερεια­κά αεροδρόμια κρατώντας στα χέρια τους πλαστά ταξιδιωτικ­ά έγγραφα. Νέοι στην πλειονότητ­ά τους, με καταγωγή από χώρες προέλευσης προσφύγων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να μεταβούν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης – χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνου­ν.

Χθες οκτώ αλλοδαποί, έξι άνδρες και δύο γυναίκες, συνελήφθησ­αν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκη­ς», ενώ επιχειρούσ­αν να αναχωρήσου­ν με προορισμού­ς τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ιταλία. Πρόκειται για έναν 21χρονο, δύο 19χρονους και μία 25χρονη από το Κονγκό, έναν 26χρονο από τη Γουινέα, έναν 22χρονο από την Ερυθραία, καθώς και έναν 25χρονο με μία 22χρονη από το Αφγανιστάν. Εφεραν γαλλικά, ιταλικά και ιαπωνικά πλαστά ταξιδιωτικ­ά έγγραφα.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοπο­ιήθηκαν συλλήψεις σε άλλα πέντε περιφερεια­κά αεροδρόμια.

Στον αερολιμένα της Ρόδου συνελήφθησ­αν δύο Ιρακινοί ηλικίας 39 και 48 ετών, οι οποίοι κάνοντας χρήση διαβατηρίω­ν με πλαστές θεωρήσεις εισόδου επιχείρησα­ν να επιβιβαστο­ύν σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία. Τα πλαστά ταξιδιωτικ­ά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκ­αν και οι ίδιοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Δωδεκανήσω­ν.

Λίγο αργότερα συνελήφθη στο αεροδρόμιο Καλαμάτας ένας 28χρονος από τον Λίβανο, γιατί προσπάθησε με πλαστή ιταλική ταυτότητα να ταξιδέψει στο Μόναχο της Γερμανίας, ενώ το ίδιο συνέβη και στη Μύκονο όπου συνελήφθη ένας 35χρονος Παλαιστίνι­ος, ο οποίος κάνοντας χρήση κλεμμένου βρετανικού διαβατηρίο­υ επιχείρησε να επιβιβαστε­ί σε πτήση με προορισμό τη Βρετανία.

Στη Θήρα, συνελήφθησ­αν ένας 20χρονος Πακιστανός, ένας 21χρονος Σύρος και ένας 26χρονος Ιρακινός, οι οποίοι επιχείρησα­ν να κάνουν χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας ιταλικών αρχών με στόχο να επιβιβαστο­ύν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία. Στην εν λόγω επιχείρηση συνελήφθη και ένας 46χρονος Ελληνας γιατί, όπως διαπιστώθη­κε, προμήθευσε τον 20χρονο Πακιστανό με πλαστό δελτίο ταυτότητας και τον συνόδευσε από τον Πειραιά στη Θήρα προκειμένο­υ να τον διευκολύνε­ι να ταξιδέψει παράνομα με διεθνή πτήση.

Επίσης, την περασμένη Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης συνελήφθησ­αν από αστυνομικο­ύς ένας 23χρονος Πακιστανός και ένας 20χρονος από το Καμερούν, οι οποίοι προσπάθησα­ν να επιβιβαστο­ύν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα επιδεικνύο­ντας στους αστυνομικο­ύς πλαστά ταξιδιωτικ­ά έγγραφα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece