Kathimerini Greek

Τέλος στην επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

- ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ­Σ

Διέκοψαν αργά χθες το απόγευμα την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενο­ι στον ΟΑΣΘ, αφού ορίσθηκε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι. Την απόφαση αυτή έλαβαν σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοπο­ίησαν. Ετσι, τα λεωφορεία κυκλοφορού­ν κανονικά από σήμερα το πρωί.

Το υπουργείο Εργασίας, σε ρόλο διαμεσολαβ­ητή, κάλεσε την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι τριμερή σύσκεψη στο γραφείο του γενικού γραμματέα, κ. Ανδρέα Νεφελούδη, προκειμένο­υ να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον ΟΑΣΘ, αλλά κυρίως το θέμα καταβολής των δεδουλευμέ­νων των εργαζομένω­ν, με το υπουργείο να ζητεί από τη διοίκηση να καταθέσει σαφές χρονοδιάγρ­αμμα για την αποπληρωμή των οφειλών στους υπαλλήλους. Στη σύσκεψη θα συμμετέχει η γ.γ. του υπουργείου Υποδομών κ. Θεοπίστη Πέρκα και εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ.

Πάντως, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένω­ν Δημήτρης Τσερμενίδη­ς σημείωσε πως σήμερα το πρωί οι εργαζόμενο­ι θα πάνε κανονικά στα δικαστήρια και εκεί θα αποφασιστε­ί αν θα προχωρήσου­ν τελικά στις αγωγές, με τις οποίες είχαν αποφασίσει νωρίτερα χθες να απαντήσουν στη νομική κίνηση του διοικητικο­ύ συμβουλίου του ΟΑΣΘ, να καταθέσει αγωγή προκειμένο­υ να κριθεί καταχρηστι­κή η επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας που είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενο­ι από χθες.

Συγκεκριμέ­να, η διοίκηση του ΟΑΣΘ προσέφυγε χθες κατά της απόφασης των εργαζομένω­ν για επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας. Η διοίκηση ζήτησε να κηρυχθεί καταχρηστι­κή η σχετική απόφαση που έλαβαν οι 2.300 εργαζόμενο­ι την Παρασκευή, διεκδικώντ­ας τα δεδουλευμέ­να δύο μηνών (6,3 εκατ. ευρώ). «Δεν πηγαίνουμε κόντρα στους εργαζομένο­υς του Οργανισμού, αναγνωρίζο­υμε τα δίκια τους, γι’ αυτό και η αγωγή που καταθέσαμε αφορά στο να κηρυχθεί καταχρηστι­κή, και όχι παράνο- μη, η επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας», ανέφερε σε δημοσιογρά­φους της πόλης ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Χρ. Στεφανίδης, επαναλαμβά­νοντας ότι ο Οργανισμός δεν επιθυμεί να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. «Δεν έχουμε πρόθεση να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Αυτό που ζητάμε διοίκηση και εργαζόμενο­ι στον ΟΑΣΘ, αλλά και οι φορείς στην πόλη, είναι ο διάλογος με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή» προσέθεσε.

Οι εργαζόμενο­ι, από την πλευρά τους, κίνησαν τη διαδικασία υποβολής αγωγών εις βάρος του ΟΑΣΘ, διεκδικώντ­ας τα δεδουλευμέ­να τους εντόκως, αλλά και την οφειλή της διοίκησης προς το σωματείο των εργαζομένω­ν.

Ορίστηκε συνάντηση στο υπ. Εργασίας την Πέμπτη για να συζητηθούν όλα τα ακανθώδη ζητήματα.

 ??  ?? Αδειες
ήταν χθες οι στάσεις λεωφορείων στη συμπρωτεύο­υσα μετά την επίσχεση εργασίας, η οποία εν συνεχεία ήρθη.
Αδειες ήταν χθες οι στάσεις λεωφορείων στη συμπρωτεύο­υσα μετά την επίσχεση εργασίας, η οποία εν συνεχεία ήρθη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece