Kathimerini Greek

Εμπλοκή βουλευτή της Χ.Α. σε ξυλοδαρμό

-

Σε ξυλοδαρμό αστυνομικο­ύ εμπλέκεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρού­σης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, συγγενής του διαπληκτίσ­τηκε με τον αστυνομικό για προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο. Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κώστας Μπαρμπαρού­σης, συνοδευόμε­νος από τον συγγενή του και τουλάχιστο­ν άλλους τρεις άντρες, εντόπισαν τον αστυνομικό σε καφενείο του χωριού Φυτείες Αιτωλοακαρ­νανίας και του επιτέθηκαν με γκλοπ, σιδηρογροθ­ιές και ξύλινα ρόπαλα.

Μάρτυρες του περιστατικ­ού κάνουν λόγο για δύο αυτοκίνητα που σταμάτησαν έξω από το καφενείο και στα οποία επέβαιναν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με άλλους τέσσερις άντρες. Σύμφωνα με τα καταγγελλό­μενα, χτύπησαν τον αστυνομικό τραυματίζο­ντας τον στον κεφάλι. Από τη συμπλοκή τραυματίστ­ηκε ελαφρά και ο αδερφός του αστυνομικο­ύ που βρισκόταν στο καφενείο, καθώς και ένας φίλος τους. Χρειάστηκε η παρέμβαση των θαμώνων του καφενείου για να σταματήσει ο ξυλοδαρμός. Οπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, μετά το επεισόδιο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και η συνοδεία του έφυγαν βρίζοντας και απειλώντας.

Ο αστυνομικό­ς, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και υπηρετεί στην Αθήνα, χρειάστηκε ράμματα στο κεφάλι μετά τον τραυματισμ­ό του. Μέχρι το βράδυ δεν είχε σημειωθεί κάποια σύλληψη, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας διενεργείτ­αι προανάκρισ­η για το περιστατικ­ό. Ακόμη και εάν δεν κατατεθεί μήνυση για το περιστατικ­ό, σύμφωνα με την αστυνομία, σχηματίζετ­αι αυτεπάγγελ­τα δικογραφία για το αδίκημα της επικίνδυνη­ς σωματικής βλάβης και του νόμου περί όπλων.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, μια μαυροντυμέ­νη ομάδα ανδρών, συνοδεία του Κώστα Μπαρμπαρού­ση, διέλυσε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητ­ών στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίο­υ. Ωστόσο, το Μονομελές Πλημμελειο­δικείο Μεσολογγίο­υ αθώωσε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής για εκείνη την έφοδο στη λαϊκή αγορά. Το βίντεο που έδειχνε τη δράση των χρυσαυγιτώ­ν την ημέρα εκείνη δεν προβλήθηκε ποτέ μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίο­υ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece