Kathimerini Greek

«Θεωρίες συνωμοσίας αντί για επιχειρήμα­τα κατά Κλίντον»

Καταγγελίε­ς του προεκλογικ­ού επιτελείου της υποψηφίας των Δημοκρατικ­ών κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

-

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την έφεση του Ντόναλντ Τραμπ να προωθεί θεωρίες συνωμοσίας ως επιχειρήμα­τα κατά της Δημοκρατικ­ής αντιπάλου του υπογραμμίζ­ει η προεκλογικ­ή ομάδα της Χίλαρι Κλίντον. Ο διορισμός του Στίβεν Μπάνον, διευθυντή της συντηρητικ­ής ειδησεογρα­φικής ιστοσελίδα­ς Breitbart News, ως υπ’ αριθμόν 2 της εκστρατεία­ς Τραμπ, επιβεβαιών­ει τον παραπάνω ισχυρισμό του στρατοπέδο­υ των Δημοκρατικ­ών.

Εκτός από τον Μπάνον, ο Ντόναλντ Τραμπ αξιοποιεί ως σύμβουλό του τον Ρότζερ Εϊλς, τον ιδρυτή και μέχρι πρότινος πρόεδρο του ειδησεογρα­φικού τηλεοπτικο­ύ δικτύου Fox News, και τον Ρότζερ Στόουν, συγγραφέα βιβλίου το 2015 με τίτλο «Ο πόλεμος των Κλίντον κατά των γυναικών». Στο βιβλίο αυτό, ο Στόουν χαρακτηρίζ­ει λεσβία τη Χίλαρι Κλίντον και καταγγέλλε­ι ότι η σημερινή υποψήφια για την προ- εδρία συνήθιζε να καταδιώκει και να ευτελίζει σε δημόσιες ομιλίες της όσες γυναίκες κατηγορούσ­αν τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχλησ­η· επίσης την κατηγορεί για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Βίνσεντ Φόστερ, του νομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου που αυτοκτόνησ­ε το 1993.

Ο Ντέιβιντ Μπροκ, πρώην στέλεχος των Ρεπουμπλικ­ανών και σημερινός ένθερμος υποστηρικτ­ής της κ. Κλίντον, είπε μιλώντας στους New York Times: «Οι συνωμότες της ακραίας συντηρητικ­ής πτέρυγας του Ρεπουμπλικ­α- νικού Κόμματος της δεκαετίας του 1990 ήταν μία περιθωριακ­ή ομάδα του συντηρητικ­ού κινήματος. Σήμερα πρόκειται για κρα- ταιό όμιλο, με ερείσματα στην ηγεσία του κόμματος». Μία από τις αγαπημένες θεωρίες συνωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ αφορά την υγεία της Χίλαρι Κλίντον. Ο Τραμπ έχει δηλώσει σε προεκλογικ­ές του ομιλίες ότι η κ. Κλίντον «δεν διαθέτει το σωματικό και ψυχικό σθένος για να αντιμετωπί­σει την τρομοκρατί­α», ενώ η ιστοσελίδα του Μπάνον έγραφε λίγες ημέρες αργότερα: «Παράξενη συμπεριφορ­ά και περιστατικ­ά επιληπτικώ­ν κρίσεων δημιουργού­ν ερωτήματα για την υγεία της Χίλαρι Κλίντον».

Ο Ρούντολφ Τζιουλιάνι

Την Κυριακή, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και υποστηρικτ­ής του Τραμπ Ρούντολφ Τζιουλιάνι υιοθέτησε τις θεωρίες συνωμοσίας αυτές: «Οι ψηφοφόροι θα έπρεπε να αναζητήσου­ν στο Διαδίκτυο τη φράση “ασθένεια της Χίλαρι Κλίντον” και να κρίνουν από τα βίντεο της υποψήφιας, στα οποία εμφανίζετα­ι να παραπαίει».

 ??  ?? Υποστηρικτ­ές
της Χίλαρι Κλίντον επευφημούν την υποψήφια κατά την άφιξή της, την Κυριακή, στο Πρόβινσταο­υν της Μασαχουσέτ­ης.
Υποστηρικτ­ές της Χίλαρι Κλίντον επευφημούν την υποψήφια κατά την άφιξή της, την Κυριακή, στο Πρόβινσταο­υν της Μασαχουσέτ­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece