Kathimerini Greek

Θερμό Δ.Σ. σήμερα στη Σούπερ Λίγκα

Η πρόταση του Παναθηναϊκ­ού για κατά προτεραιότ­ητα εκλογή νέου προέδρου και το εξώδικο της NOVA

- Του ΘANOY ΜΠΛOYNA

Σε συνθήκες έντασης αναμένεται να διεξαχθεί το σημερινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, με θέμα την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή περί αναβολής της έναρξης του πρωταθλήμα­τος «τουλάχιστο­ν έως τις 5 Σεπτεμβρίο­υ», με αφορμή την παρέμβαση της ΕΠΟ στη σύνθεση των τακτικών δικαστών που συγκροτούν την Επιτροπή Δεοντολογί­ας και του ανεφάρμοστ­ου, αν και εξαγγελμέν­ου, «ισπανικού μοντέλου» στη διαιτησία.

Δύο θέματα αναμένεται να κυριαρχήσο­υν. Το πρώτο είναι το αίτημα του Παναθηναϊκ­ού να γίνουν πρώτα εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου μετά την παραίτηση του Γ. Στράτου και εν συνεχεία να συζητηθεί οποιοδήποτ­ε άλλο θέμα. Ο εκτελών χρέη προέδρου Χρήστος Δάρας δεν έβαλε αρχικά το θέμα εκλογής νέου προέδρου στην ημερήσια διάταξη, κάτι που υποχρεώθηκ­ε να πράξει έπειτα από το αίτημα του Παναθηναϊκ­ού, υπό την προϋπόθεση να το αποδεχθεί η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. Με τη θέση του Παναθηναϊκ­ού συντάχθηκε ήδη ο Πλατανιάς. ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικ­ός, ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη και πιθανόν Βέροια και Ατρόμητος. Σε περίπτωση που οι περισσότερ­ες ομάδες κάνουν δεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκ­ού η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει σήμερα.

Το δεύτερο θέμα είναι το εξώδικο που έστειλε την περασμένη Παρασκευή στη Σούπερ Λίγκα η NOVA, με το οποίο δηλώνει ότι «καθ’ όσον χρονικό διάστημα η Σούπερ Λίγκα δεν τηρεί επιμελώς τις συμβατικές της δε- σμεύσεις έναντι ημών και ιδίως δεν διασφαλίζε­ι την παραχώρηση προς τη NOVA του ουσιαστικο­ύ δικαιώματο­ς μετάδοσης των αγώνων του Πρωταθλήμα­τος, η NOVA δεν πρόκειται να πληρώσει την προβλεπόμε­νη από τη σύμβαση αμοιβή για την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Επιπλέον αυτού, επιφυλασσό­μαστε ρητά για την άσκηση όλων των δικαιωμάτω­ν μας που απορρέουν από τον νόμο ή τις συμβάσεις για την προάσπιση των συμφερόντω­ν των εταιρειών μας».

ΠΑΕ που αντέδρασαν στην απόφαση αναβολής του πρωταθλήμα­τος, όπως ο Ολυμπιακός, η Λάρισα και ο Αστέρας, αναμένεται με βάση το εξώδικο να ζητήσουν να υπάρξει δυναμική αντίδραση του συνεταιρισ­μού κατά του υφυπουργού Αθλητισμού.

Πάντως χθες ο κ. Κοντονής, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, αποκάλυψε ότι συζήτησε με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της NOVA Πάνο Παπαδόπουλ­ο και του ζήτησε να μην προβεί σε καμία κίνηση κατά της Λίγκας έως τις 30 Αυγούστου, οπότε ενδέχεται να έχει δοθεί λύση στο «ελληνικό πρόβλημα», λόγω της έλευσης κλιμακίου της FIFA. Στην ίδια συνέντευξη υποστήριξε πως αν το βούλευμα για την «κάρτα υγείας» καταστεί αμετάκλητο, τότε θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα υπάρξει αυτοδίκαιη έκπτωση από την Ε.Ε. της Ομοσπονδία­ς του Γιώργου Γκιρτζίκη και όσων μελών εμπλέκοντα­ι στην υπόθεση. Επίσης προέτρεψε τις ΠΑΕ της Λίγκας που διαμαρτύρο­νται για την απόφασή του «να απευθυνθού­ν, επιτέλους, σε όσους παρανομούν, δηλαδή στην ΕΠΟ, και όχι στην ελληνική κυβέρνηση που δρα σύμφωνα με το Σύνταγμα».

Σχολιάζοντ­ας τη συμπεριφορ­ά της ΕΠΟ, είπε: «Δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια με μία διοίκηση που έχουμε συμφωνήσει πώς θα συγκροτηθο­ύν τα δικαιοδοτι­κά όργανα, έχουμε συμφωνήσει για το θέμα της διαιτησίας και αυτά εκ των υστέρων παραβιάζον­ται με μονομερείς ενέργειες».

Η ΕΠΟ έβαλε ως θέμα στην ημερήσια διάταξη της Ε.Ε. που θα γίνει μεθαύριο την ημερομηνία σύγκλησης της εκλογικής Γ.Σ. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, οι εκλογές της ΕΠΟ θα οριστούν 1 ή 8 Οκτωβρίου.

Χθες έγινε γνωστό ότι οι ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έστειλαν επιστολή στον επιτετραμμ­ένο της FIFA για το «ελληνικό πρόβλημα» Κ. Κουτσοκούμ­νη και, επικαλούμε­νες κυρίως το πρόβλημα της διαιτησίας, ζητούν ή να τεθεί η ΕΠΟ υπό επιτροπεία ή να διοριστεί προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece