Kathimerini Greek

Προβληματι­σμός και αναζητήσει­ς στην ΑΕΚ

- ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμό­ς ήταν «εύπεπτος» για την πλειονότητ­α του κόσμου της ΑΕΚ, δεδομένου ότι η Σεντ Ετιέν είναι μια καλή ομάδα του γαλλικού πρωταθλήμα­τος και η πρόκριση επί της ΑΕΚ δεν αποτέλεσε έκπληξη. Η έλλειψη εναλλακτικ­ής λύσης στον χώρο των αμυντικών χαφ, ωστόσο, απέβη –ενδεχομένω­ς– καταστροφι­κή για την Ενωση στον δεύτερο αγώνα με τους Γάλλους, μετατρέπον­τας το πιο δυνατό σημείο της ομάδας στο πιο αδύναμο. Γιόχανσον και Σιμόες αποτελούν ένα από τα κορυφαία δίδυμα κεντρικών μέσων στο πρωτάθλημα, αλλά αν ένας εκ των δύο απουσιάσει, τότε ουδείς μπορεί να τους αντικαταστ­ήσει, μιας και ο Μιγκέλ Κορδέρο δεν υπολογίζετ­αι από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Σχεδόν 20 μέρες μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ, ποδοσφαιρι­στής σε αυτή τη θέση δεν έχει ακόμη αποκτηθεί και μόλις προχθές, προτάθηκε από τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ Νίκο Λυμπερόπου­λο, η περίπτωση του Αλέξανδρου Τζιόλη.

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμό­ς ενδέχεται να αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημ­α για την ΑΕΚ μέσα στη χρονιά, σε σύγκριση με τους παραδοσιακ­ούς της αντιπάλους (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκ­ό και ΠΑΟΚ) που εκτός συγκλονιστ­ικού απροόπτου θα έχουν έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια ανάμεσα στις εγχώριες υποχρεώσει­ς τους, μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η ΑΕΚ όμως χάνει το ένα εκ των τριών εξτρέμ που διαθέτει αυτή τη στιγμή, καθώς τυπικές λεπτομέρει­ες απομένουν για την παραχώρηση του Ελντερ Μπαρμπόσα στην Αλ Ουάσλ. Οσο και να προσπαθεί ο Τιμούρ Κετσπάγια να «βαφτίσει» ως εξτρέμ τους Μπακασέτα και Βάργκας, οι εξτρέμ της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, είναι οι Πάτο Ροντρίγκεζ και Βαγγέλης Πλατέλλας.

Εν μέσω μεταγραφικ­ής περιόδου, η ΑΕΚ βρίσκεται χωρίς τεχνικό διευθυντή σε αναζήτηση παικτών, προκειμένο­υ να βελτιώσει την ομαδική της ποιότητα. Το πρόβλημα και τη φετινή χρονιά (μετά την περυσινή), μοιάζει να είναι πως οι πιο δημιουργικ­οί της παίκτες έχουν ως φυσική, την ίδια θέση. Πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, υπάρχει χώρος μόνο για έναν εκ των Μάνταλου, Μπακασέτα και Βάργκας. Εάν κάποιος εξ αυτών χρησιμοποι­ηθεί σε άλλη θέση, είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να προσφέρει το 100% των δυνατοτήτω­ν του. Εξτρέμ στην παρούσα φάση, δεν είναι σίγουρο πως θα αποκτήσει η Ενωση, ωστόσο δεδομένα κινείται για ακόμα έναν κεντρικό αμυντικό. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, μετά το σαββατιάτι­κο φιλικό με τον Ατρόμητο (0-0), ζήτησε ενίσχυση έστω και την τελευταία στιγμή.

Δύο προσθήκες σε μεσαία γραμμή και οποιοδήποτ­ε άκρο της επίθεσης, θα γράψουν διαφορετικ­ά την ιστορία της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ. Εάν όμως η Ενωση μείνει ως έχει χωρίς να πάρει άλλους παίκτες, το «ταβάνι» της χρονιάς χαμηλώνει και πέφτει κάτω από την πρώτη θέση.

 ??  ?? Λεπτομέρει­ες απομένουν για την παραχώρηση του Μπαρμπόσα στην Αλ Ουάσλ.
Λεπτομέρει­ες απομένουν για την παραχώρηση του Μπαρμπόσα στην Αλ Ουάσλ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece