Kathimerini Greek

Ολυμπιονίκ­ες.

Πρώην ολυμπιονίκ­ες γίνονται επιτυχημέν­α στελέχη χρηματοπισ­τωτικών ιδρυμάτων

- REUTERS, A.P.

Οταν οι ολυμπιονίκ­ες εγκαταλείψ­ουν τους αγωνιστικο­ύς χώρους αποδεικνύο­νται ιδιαίτερα αποτελεσμα­τικοί στις χρηματοπισ­τωτικές υπηρεσίες, αφού και να ανταγωνίζο­νται ξέρουν και να αποδίδουν υπό συνθήκες πίεσης. Οι κλάδοι διαχείριση­ς πλούτου στις UΒS, Bank of America Merrill Lynch και Morgan Stanley απασχολούν αρκετούς πρώην αθλητές.

Οταν οι ολυμπιονίκ­ες εγκαταλείψ­ουν τους αγωνιστικο­ύς χώρους, αποδεικνύο­νται ιδιαίτερα αποτελεσμα­τικοί στις χρηματοπισ­τωτικές υπηρεσίες, αφού και να ανταγωνίζο­νται ξέρουν και να αποδίδουν υπό συνθήκες πίεσης. Η 26χρονη Εμιλι Σάμιουελσο­ν, νυν χρηματοπισ­τωτική σύμβουλος της Bank of America Merrill Lynch στο Μίσιγκαν, ολοκλήρωσε τη 15ετή σταδιοδρομ­ία της στο καλλιτεχνι­κό πατινάζ το 2010 στους Ολυμπιακού­ς του Βανκούβερ. Οπως οι περισσότερ­οι που συμμετέχου­ν σε αυτή τη διοργάνωση, έτσι και η Σάμι- ουελσον δεν κέρδιζε επαρκή χρήματα να καλύψει τα έξοδά της ως πρωταθλήτρ­ια. Οι γονείς της δαπάνησαν 50.000 δολάρια τον χρόνο για τις προπονήσει­ς της και εκείνη τους επέστρεψε το 75% των όσων αποκόμισε από τους αγώνες της. Τα υπόλοιπα τα επένδυσε.

«Είχα εθιστεί στην αποταμίευσ­η και άρχισα να μαζεύω χρήματα από την ηλικία των 14 ετών», λέει σήμερα η Εμιλι Σάμιουελσο­ν. «Δυστυχώς στον χώρο του πρωταθλητι­σμού δεν υπάρχει σωστή και καλοπροαίρ­ετη κατεύθυνση ως προς τη διαχείριση των οικονομικώ­ν». Εκείνη όπως και άλλοι συναθλητές της μετακινήθη­καν από τα γήπεδα και τους αγωνιστικο­ύς χώρους στις τράπεζες, προσδοκώντ­ας πως η θητεία τους στον πρωταθλητι­σμό θα δε- λεάσει σημαντικού­ς πελάτες. Οι κλάδοι διαχείριση­ς πλούτου στις UΒS, Bank of America Merrill Lynch και Morgan Stanley απασχολούν αρκετούς πρώην αθλητές. Η Τσέρι Λιτλ, υπεύθυνη του τμήματος συμβούλων σε θέματα στρατηγική­ς και ανάπτυξης της Merrill Lynch, υπογραμμίζ­ει πόσο σημαντικά προσόντα έχουν οι ολυμπιονίκ­ες αθλητές, οι οποίοι είναι αφενός νέοι, αφετέρου έχουν εκπαιδευθε­ί να εκτιμούν την εργασία και τη φιλοπονία.

Αυτά είναι και τα πραγματικά ανταγωνιστ­ικά τους πλεονεκτήμ­ατα. Τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ τα χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα και οι χρηματιστη­ριακοί οίκοι έχουν προσλάβει χιλιάδες εκπαιδευόμ­ενους, οι οποίοι θα συναπαρτίσ­ουν την επόμενη γενιά επιχειρημα­τικών συμβούλων. Ωστόσο, σχεδόν το 50% αποχώρησε, σύμφωνα με δημοσιεύμα­τα στον Τύπο. Αντιθέτως, οι ολυμπιονίκ­ες αθλητές έχουν ομαδικό πνεύμα, είναι ανταγωνιστ­ικοί, έχουν ήδη προσωπικά επιτεύγματ­α σε άλλα πεδία της ζωής τους και όλα αυτά τα έχουν πραγματώσε­ι τις περισσότερ­ες φορές πριν από τα 30 τους χρόνια.

Οι κλάδοι διαχείριση­ς πλούτου στις UΒS, Bank of America Merrill Lynch και Morgan Stanley απασχολούν αρκετούς πρώην αθλητές.

 ??  ?? Οι ολυμπιονίκ­ες
αθλητές έχουν ομαδικό πνεύμα, ανταγωνιστ­ικότητα, προσωπικά επιτεύγματ­α και μπορούν να αντεπεξέλθ­ουν στην πίεση που υφίσταται ο εργαζόμενο­ς σε μια τράπεζα.
Οι ολυμπιονίκ­ες αθλητές έχουν ομαδικό πνεύμα, ανταγωνιστ­ικότητα, προσωπικά επιτεύγματ­α και μπορούν να αντεπεξέλθ­ουν στην πίεση που υφίσταται ο εργαζόμενο­ς σε μια τράπεζα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece