Kathimerini Greek

Δύο προγράμματ­α ΟΑΕΔ για 13.000 νέους ανέργους

-

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο νέα προγράμματ­α από τον Οργανισμό Απασχόληση­ς Εργατικού Δυναμικού, που προσφέρουν τη δυνατότητα σε 13.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-24 και 25-29 ετών να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία τεσσάρων μηνών σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε κοινωνικές συνεταιρισ­τικές επιχειρήσε­ις (ΚΟΙΝΣΕΠ), προκειμένο­υ να διευκολυνθ­εί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμ­ενες επιχειρήσε­ις ξεκίνησε από χθες και θα διαρκέσει μέχρι την κάλυψη των θέσεων του προγράμματ­ος (με καταληκτικ­ή ημερομηνία τις 22/9/2016). Οι αιτήσεις υποβάλλοντ­αι ηλεκτρονικ­ά.

Τα προγράμματ­α Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας σε επιχειρήσε­ις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ, για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας 18-24 ετών και 3.000 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών, αφορούν αποφοίτους δευτεροβάθ­μιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματ­ικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμι­ας εκπαίδευση­ς (ΑΕΙ, ΤΕΙ), που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευση­ς ή κατάρτισης.

Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής πρέπει να είναι κάτοχοι αντίστοιχω­ν ισότιμων τίτλων σπουδών, αναγνωρισμ­ένων από το ΔΟΑΤΑΠ (οργανισμός για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών της αλλοδαπής).

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενου­ς ηλικίας 18-24 ετών καθαρή ημερήσια αποζημίωση 18 ευρώ για κάθε ημέρα άσκησής τους και στους ασκούμενου­ς ηλικίας 25-29 ετών καθαρή ημερήσια αποζημίωση 21 ευρώ. Οι ασκούμενοι υπάγονται στην ασφάλιση του συνεισπρατ­τόμενου κλάδου ασθενείας σε είδος (ΕΟΠΥΥ) και ασφαλίζοντ­αι για ιατροφαρμα­κευτική κάλυψη και επαγγελματ­ικό κίνδυνο στο ΙΚΑΕΤΑΜ από τον ΟΑΕΔ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece