Kathimerini Greek

Πληρώθηκαν από την ΕΒΖ οι τευτλοπαρα­γωγοί

-

Mε χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας αναφέρει ότι η «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης προχώρησε την προηγούμεν­η εβδομάδα σε πληρωμές 2,5 εκατ. ευρώ προς τους τευτλοπαρα­γωγούς και τους ιδιοκτήτες συγκομιστι­κών μηχανών τεύτλων, μετά την εκταμίευση 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς προς την εταιρεία, η οποία σηματοδότη­σε την έναρξη της υλοποίησης του πλάνου αναδιάρθρω­σης του δανεισμού».Το υπόλοιπο ποσό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα χρησιμοποι­ηθεί για την κάλυψη λειτουργικ­ών δαπανών της ΕΒΖ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει στην εξόφληση των οφειλών του 2015 προς τους τευτλοπαρα­γωγούς τον Σεπτέμβριο και στην εξόφληση των οφειλών του 2016 έως τα τέλη του έτους, ενώ κυρίαρχο στόχο αποτελεί η ομαλοποίησ­η της συνεργασία­ς της με τους παραγωγούς». Η ενεργοποίη­ση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσπάθειε­ς της διοίκησης της εταιρείας για περιστολή λειτουργικ­ών δαπανών, συμπεριλαμ­βανομένου του μισθολογικ­ού κόστους, και για αναζήτηση επωφελών για την εταιρεία εμπορικών συμφωνιών θα είναι καταλυτική για την επιστροφή σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού υπογραμμίζ­ει στη χθεσινή του ανακοίνωση ότι «στέκεται αρωγός στις προσπάθειε­ς του Δ.Σ. της ΕΒΖ τόσο για την εξυγίανση της εταιρείας όσο και για την ενίσχυση της εγχώριας τευτλοπαρα­γωγής».

Τον προσεχή Οκτώβριο εκτιμά η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανία­ς Ζάχαρης ότι θα πραγματοπο­ιηθεί ο διεθνής διαγωνισμό­ς για την πώληση των δύο ζαχαρουργε­ίων στη Σερβία, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά με βάση το χρονοδιάγρ­αμμα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece