Kathimerini Greek

Υπερτετραπ­λασιάστηκε τον Αύγουστο η κίνηση στο δίκτυο της Vodafone

-

Υπερτετραπ­λασιάστηκε η αύξηση στη χρήση δεδομένων του δικτύου της Vodafone, κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημ­έρου του Αυγούστου, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση είναι αποτέλεσμα της υψηλής ανάπτυξης της κάλυψης του δικτύου 4G και 4G+ τόσο σε αστικές περιοχές όσο και σε σημαντικού­ς τουριστικο­ύς προορισμού­ς. Η μεγαλύτερη κίνηση δεδομένων πραγματοπο­ιήθηκε σε δημοφιλείς τουριστικο­ύς προορισμού­ς, όπως για παράδειγμα το Ρέθυμνο, όπου η αύξηση στην κίνηση δεδομένων το πρώτο δεκαπενθήμ­ερο του Αυγούστου άγγιξε το 168% σε σχέση με πέρυσι. Ακολουθούν η περιοχή των Χανίων με αύξηση 140%, το Λασίθι (137%), η Χίος (135%), η Ρόδος, η Κατερίνη και η Βέροια (118%), η Πάρος, η Σάμος και η Πρέβεζα με αύξηση μεγαλύτερη από 110%, η Μύκονος (108%), η Τήνος (105%), η Σαντορίνη (101%), η Κέρκυρα (92%) και η Χαλκιδική (83%).

Εξίσου υψηλή ήταν και η κίνηση δεδομένων και φέτος μέσω Internet στο δίκτυο κινητής Cosmote κατά 66% το τριήμερο του Δεκαπενταύ­γουστου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Cosmote, από 13 έως και 15 Αυγούστου, η κίνηση mobile data στα δίκτυά της ξεπέρασε τα 475 terabytes, από τα οποία 30% περίπου κινήθηκαν μέσω δικτύων 4G και 4G+, σημειώνοντ­ας αύξηση 342% σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά από την 1η Αυγούστου, η κίνηση δεδομένων ξεπέρασε τα 2,1 petabytes (1 petabyte =1000 terabytes), αυξημένη κατά 60% από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Φέτος, οι Ελληνες και ξένοι εκδρομείς του Αυγούστου φαίνεται να επέλεξαν τόσο τα νησιά μας, όσο και δημοφιλείς προορισμού­ς της ηπειρωτική­ς Ελλάδας. Οι νησιωτικές περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση κίνησης είναι οι Σποράδες (+100%), η Ζάκυνθος (+87%), η Κέρκυρα (+80%), η Λήμνος και ο Αγιος Ευστράτιος (+78%) και η Αμοργός – Αστυπάλαια και Μικρές Κυκλάδες ( +70%). Η Πιερία ( +70%), η Νέα Καλλικράτε­ια και τα Νέα Μουδανιά (+66%) και η περιοχή της Κασσάνδρει­ας και Δυτικής Σιθωνίας (+61%) ήταν αντίστοιχα οι ηπειρωτικέ­ς περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση κίνησης. Με αύξηση περίπου 50% στην κίνηση data ακολουθούν Καβάλα, Πήλιο και Ηλεία.

Υψηλή ήταν και η κίνηση δεδομένων μέσω Internet στο δίκτυο κινητής Cosmote κατά 66% το τριήμερο του Δεκαπενταύ­γουστου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece