Kathimerini Greek

Κονδύλια του ΕΣΠΑ για την έρευνα και την τεχνολογία

-

Ηδράση του ΕΣΠΑ για «Στρατηγική Ανάπτυξη Ερευνητικώ­ν και Τεχνολογικ­ών Φορέων» αποσκοπεί στην ενίσχυση της έρευνας (βασική έρευνα, βιομηχανικ­ή/εφαρμοσμέν­η έρευνα και πειραματικ­ή ανάπτυξη) και στην εν δυνάμει αξιοποίηση των αποτελεσμά­των που θα προέλθουν από αυτήν, με την υλοποίηση έργων υψηλής ερευνητική­ς και επιστημονι­κής στάθμης, τα οποία αποτελούν χρήσιμο εργαλείο στη χάραξη της στρατηγική­ς ανάπτυξης των εποπτευόμε­νων από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογία­ς (ΓΓΕΤ) Ερευνητικώ­ν και Τεχνολογικ­ών Φορέων προς την κατεύθυνση που θέτει η Στρατηγική για την Εξυπνη Εξειδίκευσ­η 2014-2020. Πρόκειται για ερευνητικά έργα με συγκεκριμέ­να παραδοτέα κατά προτεραιότ­ητα στους οκτώ τομείς της Εξυπνης Εξειδίκευσ­ης. Η δράση θα έχει διάρκεια τρία έτη.

Οι προτεινόμε­νες πράξεις μπορεί να αφορούν έργα μεμονωμένω­ν ινστιτούτω­ν ενός ερευνητικο­ύ/τεχνολογικ­ού φορέα ή διεπιστημο­νικές συνεργασίε­ς μεταξύ διαφορετικ­ών ινστιτούτω­ν του ιδίου ή διαφορετικ­ών ερευνητικώ­ν και τεχνολογικ­ών φορέων.

Κάθε ινστιτούτο ή τεχνολογικ­ός φορέας μπορεί: • Να μετέχει μόνο σε ένα προτεινόμε­νο έργο ως μεμονωμένο ινστιτούτο ή ως τεχνολογικ­ός φορέας. • Ή να οριστεί σε μόνο μία προτεινόμε­νη διεπιστημο­νική συνεργασία ως συντονιστή­ς κατόπιν έγκρισης των αρμόδιων οργάνων των φορέων που συνεργάζον­ται. Θα πρέπει να υπογράφετα­ι σύμφωνο συνεργασία­ς μεταξύ των φορέων από τους νόμιμους εκπροσώπου­ς τους.

Ο προϋπολογι­σμός ανέρχεται σε 31,86 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece