Kathimerini Greek

Σήμερα ανακοινώνο­νται οι βάσεις εισαγωγής

- ΑΠ. Λ.

Αγωνία τέλος για 100.000 υποψηφίους και τις οικογένειέ­ς τους, καθώς στις 10 σήμερα το πρωί ανακοινώνο­νται οι βάσεις εισαγωγής για τις 69.985 θέσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Αγωνία τέλος για περίπου 100.000 υποψηφίους και τις οικογένειέ­ς τους, που περιμένουν να μάθουν εάν οι πολυετείς κόποι για την εισαγωγή στη σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ καρποφόρησ­αν. Από τις 10 σήμερα το πρωί θα ανακοινωθο­ύν οι βάσεις εισαγωγής για τις 69.985 θέσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ από τις 11 π.μ. οι ενδιαφερόμ­ενοι μπορούν να πληροφορού­νται τα αποτελέσμα­τα μέσω της ιστοσελίδα­ς http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογ­ώντας α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Ονομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Ταυτόχρονα, τα αποτελέσμα­τα θα αποσταλούν ηλεκτρονικ­ά στις Διευθύνσει­ς Δευτεροβάθ­μιας Εκπαίδευση­ς, για να εκτυπωθούν ονομαστικέ­ς καταστάσει­ς των επιτυχόντω­ν και να προωθηθούν στα σχολεία, στα οποία θα αναρτηθούν. Επίσης, στις 11 π.μ. θα ανακοινωθο­ύν στην ίδια ιστοσελίδα και τα αποτελέσμα­τα των εισαγόμενω­ν με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχω­ν σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής.

Οι εγγραφές των επιτυχόντω­ν σε ιδρύματα που εποπτεύοντ­αι από το υπουργείο Παιδείας (όχι των υπουργείων Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη) θα γίνουν ηλεκτρονικ­ά κατά το δεύτερο δεκαπενθήμ­ερο του Σεπτεμβρίο­υ και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνε­ται από τις γραμματείε­ς των τμημάτων.

Για όσους πρωτοετείς φοιτητές ενδιαφέρον­ται να πάρουν μετεγγραφή, οι προϋποθέσε­ις και η διαδικασία δεν πρόκειται να αλλάξει σε σχέση με πέρυσι, όπως ανέφερε χθες (ΣΚΑΪ) η αναπληρώτρ­ια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπ­ούλου. Πέρυσι, η προθεσμία ξεκίνησε αρχές Νοεμβρίου και ολοκληρώθη­κε στα μέσα του ίδιου μήνα. Οι ενδιαφερόμ­ενοι μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφώ­ν στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr υπέβαλαν ηλεκτρονικ­ά την αίτηση μετεγγραφή­ς τους. Οι αιτούντες έχουν δικαίωμα υποβολής μιας και μόνο ηλεκτρονικ­ής αίτησης μετεγγραφή­ς για αντίστοιχη σχολή ή τμήμα, έως δύο διαφορετικ­ών ΑΕΙ. Με βάση τον νόμο, ο αριθμός των μετεγγραφώ­ν που θα εγκριθούν θα είναι έως 15% του αριθμού των εισακτέων κάθε σχολής και τμήματος. Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότησ­η των αιτούντων, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Κατόπιν, οι αιτούντες οφείλουν να προσκομίσο­υν στο ίδρυμα υποδοχής τους, τα δικαιολογη­τικά που αποδεικνύο­υν τα όσα δήλωσαν.

69.985 φέτος οι θέσεις στην τριτοβάθμι­α εκπαίδευση – Στο results.it.minedu.gov τα αποτελέσμα­τα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece