Kathimerini Greek

Ποδόσφαιρο:

Την προσεχή Τετάρτη η ανάδειξη νέου προέδρου – Συνάντηση με τις ΠΑΕ ζητεί η FIFA για το θέμα της αναβολής

- Του ΘΑΝΟΥ ΜΠΛΟΥΝΑ

Την επόμενη Τετάρτη θα διεξαχθούν οι εκλογές στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από τη χθεσινή ισοψηφία. Η FIFA ζητεί συνάντηση με τις ΠΑΕ για το θέμα της αναβολής.

Την επόμενη Τετάρτη θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη πρόεδρου στη Σούπερ Λίγκα. Στο χθεσινό Δ.Σ. προέκυψε ισοψηφία ανάμεσα στις ΠΑΕ που ήθελαν να γίνει πρώτα η εκλογή προέδρου και μετά να συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα και αυτών που δεν ήθελαν η εκλογή προέδρου να γίνει χθες.

Υπέρ της πρώτης πρότασης ψήφισαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικ­ός, Πλατανιάς, ΠΑΣ Γιάννινα και Βέροια. Υπέρ της δεύτερης πρότασης ψήφισαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ηρακλής, Αστέρας, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Λάρισα, Ατρόμητος και Λεβαδειακό­ς.

Υπέρ του να μη συζητηθεί το θέμα της εκλογής νέου προέδρου χθες, τάχθηκε και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Μ. Γαβριηλίδη­ς, αλλά τελικά, λόγω αντιδράσεω­ν που υπήρξαν ψήφισε «παρών», χωρίς η μεταστροφή του να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Για τη θέση του προέδρου προτάθηκε από τους εκπροσώπου­ς της Λάρισας, του Αστέρα και του Ατρόμητου, οι οποίοι, ωστόσο, στη ψηφοφορία τάχθηκαν απέναντι από τον Παναθηναϊκ­ό, ο πρόεδρος των «πρασίνων», Ι. Αλαφούζος. Παρόμοια σκέψη υπήρχε και πέρυσι, όμως ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός λόγω φόρτου εργασίας.

Μέχρι την εκλογή προέδρου και κατόπιν πρότασης του Χρ. Πανόπουλου ο αναπληρωτή­ς πρόεδρος Χρ. Δάρας θα συνδιοικεί με τη μορφή «τριμελούς διοικούσας επιτροπής» με τον πρόεδρο του Ατρομήτου, Γ. Σπανό και τον πρόεδρο του Παναι- τωλικού, Φ. Κωστούλα, κατόπιν ομόφωνης απόφασης. Η συζήτηση για την εκλογή προέδρου επισκίασε τα υπόλοιπα θέματα.

Είναι χαρακτηρισ­τικό ότι δεν συζητήθηκε ούτε το θέμα της στάσης του συνεταιρισ­μού σχετικά με την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για αναβολή «τουλάχιστο­ν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίο­υ» της έναρξης του πρωταθλήμα­τος, αλλά ούτε και το εξώδικο της NOVA, η οποία θεωρώντας ότι η απόφαση αναβολής ελήφθη με υπαιτιότητ­α των ομάδων, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να καταβάλει την προβλεπόμε­νη στην κάθε επιμέρους Σύμβαση Κεντρικής Διαχείριση­ς, αμοιβή για την αγωνιστική περίοδο 2016-17» και «επιφυλάσσε­ται ρητά για την άσκηση όλων των δικαιωμάτω­ν που απορρέουν από τον νόμο ή τις ΣΚΔ για την προάσπιση των συμφερόντω­ν των εταιρειών της».

Στο κενό...

Αντ’ αυτών, τόσο ο εκπρόσωπος του ΟΣΦΠ Ι. Βρέντζος όσο και ο πρόεδρος της Λάρισας Αλ. Κούγιας αναλώθηκαν σε καταγγελίε­ς κατά του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Δίκη στο ΣΚΑΪ». Μάλιστα ο πρώτος ζήτησε να εκδοθεί ανακοίνωση κατά του καναλιού και της εκπομπής, χωρίς όμως να βρει συμπαραστά­τες.

«Αυτό που κάνει στην πραγματικό­τητα είναι να προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κ. Βρέντζος βρίσκεται πίσω από τις τελευταίες καταγγελίε­ς που έγιναν εις βάρος του Γιάννη Αλαφούζου και πολύ σύντομα θα λογοδοτήσε­ι στη δι- καιοσύνη», υποστήριξε η νομική σύμβουλος του Παναθηναϊκ­ού, Αθ. Μπαλωμένου, ενώ απευθυνόμε­νη στον κ. Κούγια είπε: «Τι μιλάς εσύ που είσαι κάθε εβδομάδα στο πάνελ της “Δίκης”;».

Η επιστολή της FIFA

Χθες εστάλη στη Σούπερ Λίγκα η επιστολή της FIFA προς την ΕΠΟ, με την οποία ζητείται συνάντηση με τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας για το ζήτημα της διαιτησίας, κατά κύριο λόγο, αλλά και για τα υπόλοιπα «ανοιχτά ζητήματα» που απασχολούν τις ΠΑΕ.

Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει μια τέτοιου είδους συνάντηση, η οποία έχει προγραμματ­ιστεί για την Τρίτη 30/8.

Η επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης στη Σούπερ Λίγκα αναφέρει τα εξής: «Με την παρούσα επιθυμούμε να σας ενημερώσου­με ότι η κοινή αντιπροσωπ­εία FIFA/UEFA υπό τον κ. Κουτσοκούμ­νη, θα ευρίσκεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στην Αθήνα, επιθυμεί να έχει συνάντηση/συζήτηση με εκπροσώπου­ς όσων ΠΑΕ - μελών σας ενδιαφέρον­ται για το ζήτημα της δομής και διοίκησης της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο με σκοπό τη λύση όσων ζητημάτων είναι σε εκκρεμότητ­α. Η συνάντηση προτείνετα­ι να διεξαχθεί την Τρίτη 30.08.2016 και ώρα 11.00 στα γραφεία της ΕΠΟ». • Αποστέλλον­τας την προβλεπόμε­νη ρήτρα στη Σούπερ Λίγκα, η NOVA ζητεί να αρχίσει το πρωτάθλημα από την 3η αγωνιστική και να μη μεταβληθεί το πρόγραμμα.

 ??  ?? Τα σύννεφα παραμένουν πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο και η FIFA αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να συζητήσει με τις ΠΑΕ.
Τα σύννεφα παραμένουν πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο και η FIFA αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να συζητήσει με τις ΠΑΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece