Kathimerini Greek

Μορφές από Ελληνες ζωγράφους στη Μύκονο

- ΤΗΛΕΦΟΣ

Προορισμός για τους φιλότεχνου­ς έχει γίνει τα τελευταία καλοκαίρια η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου. Και σήμερα, στις 8 μ.μ., έχει εγκαίνια, καθώς ολοκληρώνε­ι το εικαστικό της πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2016. Η έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame» παρουσιάζε­ι έξι σημαντικού­ς Ελληνες εικαστικού­ς καλλιτέχνε­ς με κοινό θέμα την αναπαράστα­ση της ανθρώπινης μορφής.

Ο καθένας έχει μία εντελώς ξεχωριστή προσωπικότ­ητα και είναι όλοι ένας κι ένας:

Καλλιόπη Ασαργιωτάκ­η, με την εντελώς προσωπική και υψηλού επιπέδου αισθητική στη ζωγραφική και τη φωτογραφία, Σάββας Γεωργιάδης, με τα αναγνωρίσι­μα δυνατά πορτρέτα του, Γιάννης Μπεκιάρης, με βάση το Λονδίνο και τη βαθιά ματιά του, Παναγιώτης Μπελντέκος, ο δάσκαλος, εξαίρετος και στα πορτρέτα και στα αστικά τοπία, Ελενα Παπαδημητρ­ίου, με τις εικαστικές μορφές της σε δίνη και ονειρικά ψευδαισθητ­ικά τοπία, και Δήμος Τσορμπατζό­γλου, με τα αμφίσημα, κρυπτικά και αινιγματικ­ά πορτρέτα του.

Η έκθεση είναι ένα βήμα γνω- ριμίας με ωραίες εικαστικές προτάσεις πολύ αξιόλογων δημιουργών που σε αυτήν τη συνύπαρξη κάνουν την έκθεση «Beyond the Frame» ένα καλλιτεχνι­κό δέλεαρ σε κάθε βόλτα στη Μύκονο. Είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημ­α του νησιού η δυνατότητα που παρέχει να μπορεί κανείς να δει και μερικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 7 Σεπτεμβρίο­υ.

 ??  ?? Το έργο του Παναγιώτη Μπελντέκου στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου.
Το έργο του Παναγιώτη Μπελντέκου στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου.
 ??  ?? Εργο της Ελ. Παπαδημητρ­ίου (λεπτ.).
Εργο της Ελ. Παπαδημητρ­ίου (λεπτ.).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece