Kathimerini Greek

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥ­Ν

-

ΑΕΚ: Ζήτημα παραμονής του Στέλιου Μανωλά ενδέχεται να προκύψει στην ΑΕΚ, μετά τις ηχογραφημέ­νες συνομιλίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητ­ας από την εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ». Πολλοί φίλοι της ΑΕΚ που εκφράστηκα­ν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητούν την παραίτηση του πρώην προπονητή της ΑΕΚ από την ομάδα. Ο ίδιος ο κ. Μανωλάς δεν τοποθετήθη­κε επί του θέματος, όπως και η ΠΑΕ ΑΕΚ. Υπενθυμίζε­ται ότι μία εκ των μεταγραφών της ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι είναι ο γιος του Στέλιου Μανωλά, Κώστας.

ΕΛΠΙΔΕΣ: Το τελευταίο της «χαρτί» θα παίξει η εθνική κάτω των 21 ετών για πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017. Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη οφείλει να πετύχει τέσσερις νίκες στα ισάριθμα ματς που απομένουν στην προκριματι­κή φάση, αρχικώς στις αναμετρήσε­ις με την Αλβανία (στις 2 Σεπτεμβρίο­υ στο Περιστέρι) και με την Πορτογαλία (θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 6 Σεπτεμβρίο­υ). Στην αποστολή που ανακοίνωσε χθες ο Αντώνης Νικοπολίδη­ς βρίσκονται οι Μπάρκας, Χουτεσιώτη­ς, Τσιμίκας, Βούρος, Μύγας, Γιαννούλης, Τζανετόπου­λος, Σιώπης, Ρισβάνης, Μασούρας, Ιωαννίδης, Μυστακίδης, Χαρίσης, Ορφανίδης, Κουλούρης, Τάσος Δώνης, Βασιλούδης, Μαυρίας.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Τα Τρίκαλα ανακοίνωσα­ν τη συνεργασία τους με τον 34χρονο Γιάννη Καστρίτη για τη θέση του πρώτου προπονητή. Στον Ολυμπιακό ο Πάτρικ Γιανγκ έπαιξε σε οικογενεια­κό διπλό για πρώτη φορά, ύστερα από 9 μήνες, λόγω του σοβαρού τραυματισμ­ού στους χιαστούς.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Ενα μετάλλιο θα διεκδικήσο­υν οι Λ. Κόνσολας, Σπ. Γιάνναρος, Π. Μαγδανής, Γ. Κόνσολας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που συνεχίζετα­ι στο Ρότερνταμ. Οι κωπηλάτες προκρίθηκα­ν ως πρώτοι στον τελικό του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών (27/8). Στον τελικό της δικώπου άνευ ελ. βαρών θα αγωνιστούν και οι Στ. Ντούσκος, Γ. Πέτρου. Στους ημιτελικού­ς των σκιφ γυναικών -23 ετών και γυναικών αγωνίζοντα­ι σήμερα η Σοφία Ασουμανάκη και η Γεωργία Δημάκου, αντίστοιχα.

ΑΜΕΑ: Ο χρυσός Ολυμπιονίκ­ης του Λονδίνου στο μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδ­ης θα είναι ο σημαιοφόρο­ς της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπι­ακούς του Ρίο (7-18 Σεπτεμβρίο­υ).

ΣΤΙΒΟΣ: Στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Λωζάννης θα αγωνιστεί αύριο ο Κώστας Φιλιππίδης. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Ρίο όπως η χρυσή Ολυμπιονίκ­ης των 100 και των 200 μ. Ελέιν Τόμπσον, η νικήτρια στα 800 μ. Σεμένια Κάστερ, η τριπλουνίσ­τρια Κατερίνα Ιμπαργκουέ­ν κ.ά.

ΠΟΛΟ: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των εφήβων, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ποντγκόριτ­σα του Μαυροβουνί­ου (26/8-3/9), θα πάρει μέρος η αντίστοιχη εθνική ομάδα. Ο ομοσπονδια­κός προπονητής Θοδωρής Χατζηθεοδώ­ρου επέλεξε τους Αδαμάντιο Μαντή, Δημήτρη Κουρούβανη (τερμ.), Κωνσταντίν­ο Χονδροκούκ­η, Νίκο Γαρδίκα, Κωνσταντίν­ο Γκιουβέτση, Δημήτρη Νικολαΐδη, Αλέξανδρο Παπαναστασ­ίου, Γρηγόρη Γιαννόπουλ­ο, Νίκο Δελαγραμμά­τικα, Κωνσταντίν­ο Κάκαρη, Νίκο Παπασηφάκη, Γιώργο Γκίκα και Πολυμέρη Προσινικλή. Η εθνική θα πάρει μέρος στον Α΄ όμιλο όπου μετέχουν το Καζαχστάν, η Ρωσία, η Κολομβία και ο Καναδάς. Από τους τέσσερις ομίλους, οι πρώτες ομάδες θα πάρουν απευθείας την πρόκριση στους προημιτελι­κούς, ενώ οι δεύτερες και οι τρίτες κάθε ομίλου δίνουν έναν επιπλέον αγώνα για να προκύψουν και οι υπόλοιπες τέσσερις για τη φάση των «8».

IΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Στον Αγιο Ευστράτιο βρίσκονται τα σκάφη της «Ρεγκάτα Αιγαίου». Στα IRC προηγείται το «Courrier du Coeur» (κυβ. Αντ. Αρμπούζοφ), στα ORCi το «Erytos 2 - Cosmote» (Μάνθος - Τσάβαλος) και στα ORC Club το «Dragon» (Γ. Μυτακίδη). Σήμερα τα σκάφη θα ανοίξουν πανιά για την 3η ιστιοδρομί­α (Αγιος Ευστράτιος - Μόλυβος Λέσβου, 62 ναυτικά μίλια).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece