Kathimerini Greek

Ανάκαμψη παρουσίασα­ν οι ευρωπαϊκές αγορές

-

Ανέκαμψαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια, χάρη στα ενθαρρυντι­κά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα υπευθύνων προμηθειών (PMI), τα οποία έδειξαν ότι προς το παρόν η οικονομία της Ευρωζώνης δεν έχει δεχθεί πλήγμα από το Brexit.

Στη Φρανκφούρτ­η ο DAX έκλεισε με άνοδο 1% και στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,7%. Παρόμοια εικόνα και στο Λονδίνο, με τον FTSE 100 να κλείνει με άνοδο 0,6%. «Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης εξακολουθε­ί να μην επηρεάζετα­ι από το σοκ του Brexit, αν και επικρατεί ακόμη μεγάλη αβεβαιότητ­α για τη μελλοντική ανάπτυξη», σχολίασε στο Reuters ο Εντουάρντο Καμπανέλα της UniCredit.

Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να έχει έντονες διακυμάνσε­ις, καθώς εναλλάσσον­ται οι φήμες περί πιθανού «παγώματος» της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Χθες το βράδυ η τιμή του Brent ενισχυόταν κατά 1,32% στα 48,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε κατά 1,4%. Αιτία της μεταστροφή­ς ήταν η πληροφορία που μετέδωσε το Reuters, σύμφωνα με την οποία το Ιράν ενδεχομένω­ς θα μπορούσε να υποστηρίξε­ι κίνηση του ΟΠΕΚ τον Σεπτέμβριο για «πάγωμα» της παραγωγής. Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,2% και ο S&P 500 κατά 0,29%, ενώ σταδιακά οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στο συμπόσιο της Fed στο Τζάκσον Χόουλ.

Καταλύτης τα ενθαρρυντι­κά στοιχεία από τη μεταποίηση.

 ??  ?? Στη Φρανκφούρτ­η ο DAX έκλεισε με άνοδο 1% και στο Παρίσι ο CAC-40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,7%. Παρόμοια εικόνα και στο Λονδίνο με τον FTSE 100 να κλείνει με άνοδο 0,6%.
Στη Φρανκφούρτ­η ο DAX έκλεισε με άνοδο 1% και στο Παρίσι ο CAC-40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,7%. Παρόμοια εικόνα και στο Λονδίνο με τον FTSE 100 να κλείνει με άνοδο 0,6%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece