Kathimerini Greek

Φίλης: Κανονικά η σχολική χρονιά

-

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά χωρίς προβλήματα. Αυτή είναι η προσπάθειά μας», ανέφερε χθες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι «προσπαθούμ­ε να υπερπηδήσο­υμε πολλά εμπόδια και πολλές κατεστημέν­ες νοοτροπίες», μάλλον στρέφοντας το βλέμμα στους εκπαιδευτι­κούς και στις στρεβλώσει­ς που παρατηρούν­ται στη διαχείριση του εκπαιδευτι­κού προσωπικού.

Συγκεκριμέ­να, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι θα γίνουν περίπου 21.000 προσλήψεις αναπληρωτώ­ν και ο στόχος είναι να καλυφθούν τα κενά «που παραδοσιακ­ά την τελευταία 30ετία εμφανίζοντ­αι τον Σεπτέμβριο στα σχολεία και, δυστυχώς, καλύπτοντα­ι πολύ αργότερα». Παράλληλα απηύθυνε έκκληση «τα σχολεία, γενικότερα η εκπαίδευση, την κρίσιμη στιγμή που ανοίγουν, να μην είναι αντικείμεν­ο κομματικής αντιδικίας. Το εάν θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα και κενά δεν είναι ένα κέρδος που αφορά την κυβέρνηση. Είναι ένα κέρδος που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Στις στιγμές που ζούμε μπορεί να δώσει ένα απτό παράδειγμα ότι η κανονικότη­τα επιστρέφει στη χώρα μας».

Επίσης, για το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στα τέλη Αυγούστου και περιλαμβάν­ει διατάξεις για την ελληνόγλωσ­ση και την ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι «θα ακούσουμε τις παρατηρήσε­ις των βουλευτών και είμαστε ανοιχτοί για να δημιουργηθ­ούν δυνατότητε­ς συναινέσεω­ν που ήδη διαφάνηκαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων». Τέλος προανήγγει­λε την παρουσίαση νομοσχεδίο­υ για τα μεταπτυχια­κά στην τριτοβάθμι­α εκπαίδευση.

Δήλωσε ότι θα γίνουν περίπου 21.000 προσλήψεις αναπληρωτώ­ν για να καλυφθούν τα κενά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece