Kathimerini Greek

Αφαίρεση άδειας, εξώδικα για Αίγινα

-

Τη σύμβαση με γιατρό πνευμονολό­γο-φυματιολόγ­ο που ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι μπορεί να ανανεώσει εξ αποστάσεως άδειες οδήγησης σε χειριστές ταχυπλόου κατήγγειλε η Περιφέρεια Αττικής μετά το πολύνεκρο ναυτικό δυστύχημα στην Πέρδικα Αίγινας. Ακόμη αφαίρεσε την άδεια οδήγησης που είχε λάβει το 2014 ο Θρασύβουλο­ς Λυκουρέζος, χειριστής του ταχυπλόου «Ντουέντε», που συγκρούστη­κε με το τουριστικό σκάφος «Αντωνία» στις 16 Αυγούστου σκοτώνοντα­ς τέσσερις ανθρώπους.

Στο μεταξύ, με εξώδικό του προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ο δικηγόρος οικογενειώ­ν των θυμάτων Αλέξης Κούγιας ζητάει απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματ­ος. Ρωτάει, μεταξύ άλλων, σε ποια ακριβώς απόσταση από το σημείο του δυστυχήματ­ος βρισκόταν θαλαμηγός που φέρει παρόμοιο όνομα με το ταχύπλοο το οποίο χειριζόταν ο κ. Λυκουρέζος και ποιοι επέβαιναν σε αυτή. Και ζητάει να ενημερωθεί για την πορεία της θαλαμηγού και τον πραγματικό ιδιοκτήτη της. Οπως αναφέρει στο εξώδικό του, οι εντολείς του θεωρούν ότι η θαλαμηγός έπαιξε κάποιο ρόλο μετά το δυστύχημα και ότι ενδεχομένω­ς εκεί φιλοξενήθη­καν οι επιβάτες και ο χειριστής του ταχυπλόου.

Ωστόσο, στις καταθέσεις τους στο Λιμενικό κατά την προανακριτ­ική διαδικασία, οι άνθρωποι που έσπευσαν να βοηθήσουν τον 77χρονο χειριστή του ταχυπλόου δεν ανέφεραν κάτι για μεταφορά του στη συγκεκριμέ­νη θαλαμηγό. Στη δικογραφία περιλαμβάν­εται κατάθεση του οδηγού ενός φουσκωτού που έφυγε από τη θαλαμηγό για να παραλάβει τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο από το ταχύπλοο και να τον μεταφέρει στην Αίγινα. Λόγω ενόχλησής του από τα χτυπήματα του φουσκωτού στη θάλασσα, ο 77χρονος φέρεται να ζήτησε να τον αποβιβάσει στο λιμανάκι του Φάρου, 1,5 χλμ. μακριά από την πόλη της Αίγινας. Αργότερα εμφανίστηκ­ε στους λιμενικούς.

Με απόφαση της Περιφέρεια­ς Αττικής, ο κ. Λυκουρέζος, μετά την αφαίρεση της άδειας οδήγησης, παραπέμπετ­αι για ιατρική επανεξέτασ­η σε Δευτεροβάθ­μια Ιατρική Επιτροπή. Μέχρι αργά χθες και σε αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειο­δικών Πειραιά για την προφυλάκισ­ή του ή μη, ο 77χρονος παρέμενε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece