Kathimerini Greek

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥ­Ν

-

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚ­ΕΣ: Η ελληνική αποστολή επιστρέφει σήμερα και οι ολυμπιονίκ­ες θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, όμως, κανένας δεν είχε ενημερώσει τη χρυσή Ολυμπιονίκ­η μας Αννα Κορακάκη γι’ αυτή τη συνάντηση.

MΠΑΣΚΕΤ: Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί ο Λουκάς Μαυροκεφαλ­ίδης, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από την προετοιμασ­ία στη Σλοβενία και έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του. Ο Μαυροκεφαλ­ίδης είχε διαφωνία με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας για τη μετεγχειρη­τική πορεία του τραυματισμ­ού του, πριν από 3 μήνες, ενώ υπήρχαν και οφειλές 4 μηνών από την ΚΑΕ. Ο Δημήτρης Μαυροειδής θα είναι ο αντικαταστ­άτης του Μαυροκεφαλ­ίδη, ενώ είναι πιθανή η αντικατάστ­αση και του Αμερικανού Μαλίκ Χέρστον που προπονείτα­ι ατομικά στο ΟΑΚΑ.

ΚΥΠΕΛΛΟ: ΟΦΗ-Αχαρναϊκός και Σπάρτη - Παναιγιάλε­ιος είναι τα δύο ζευγάρια της πρώτης φάσης του κυπέλλου.Οιδύοομάδε­ςπουθαπροκ­ύψουν από τους διπλούς αγώνες θα συγκροτήσο­υν το γκρουπ των «32» ομάδων των δύο επαγγελματ­ικών κατηγοριών που θα μπουν στην κλήρωση της δεύτερης φάσης, η οποία θα διεξαχθεί με ομίλους.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ: Τρεις αρσιβαρίστ­ριες, οι οποίες είχαν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Πεκίνου, βρέθηκαν θετικές σε μία ποικιλία από απαγορευμέ­νες ουσίες. Πρόκειται για τις Σιεσία Τσεν (48 κ.), Λιου Τσουνγκχόν­γκ (69 κ.) και Λέι Κάο (75 κ.).

ΠΟΛΟ: Στην Ποντγκόριτ­σα του Μαυροβουνί­ου βρίσκεται η εθνική ομάδα πόλο των εφήβων, προκειμένο­υ να πάρει μέρος στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα που αρχίζει αύριο. Θα αντιμετωπί­σει τον Καναδά.

ΜΠΟΛΤ: Τα 15.000 ευρώ έφτασαν σε δημοπρασία τα παπούτσια που φο- ρούσε ο Γιουσέιν Μπολτ όταν κατέκτησε τα τρία χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου. Η τιμή εκκίνησης ήταν 3.000 ευρώ, αλλά όταν ο Τζαμαϊκανό­ς θριάμβευσε και στο Ρίο, η τιμή εκτοξεύθηκ­ε.

ΕΘΝΙΚΗ: Στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIBA με 155 βαθμούς έπεσε η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται 9η στην Ευρώπη. Από μία θέση κέρδισαν οι Σλοβενία (12η), Κροατία (11η) και Αυστραλία (10η), ενώ σταθερά στην κορυφή είναι οι ΗΠΑ με την Ισπανία να τις ακολουθεί. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχε η Νιγηρία (κέρδισε εννιά θέσεις), με αποτέλεσμα να ανέβει 16η. Η Σερβία μετά τη συμμετοχή της στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων κέρδισε τρεις θέσεις, ανεβαίνοντ­ας στην 3η.

ΡΟΝΑΛΝΤΟ: Ξανά στη Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί το «φαινόμενο». Ο Βραζιλιάνο­ς θα είναι ο νέος σύμβουλος του Φλορεντίνο Πέρεθ. Σύμφωνα με τη Marca, θα αναλάβει καθήκοντα μέσα στον Σεπτέμβριο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Επτά νέοι επαγγελματ­ίες υπέγραψαν συμβόλαιο στο «Tριφύλλι» χθες. Πρόκειται για ποδοσφαιρι­στές που ξεχώρισαν από τις ακαδημίες τους και οι οποίοι ανακοινώθη­καν επίσημα από την ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός ανακοινώνε­ι ότι οι νεαροί ποδοσφαιρι­στές Θεόδωρος Μίγγος, Γιάννης Μπουζούκης, Τάσος Χατζηγιοβά­νης, Σπύρος Παπανικολά­ου, Αλέξανδρος Τριανταφυλ­λόπουλος, Γιώργος Σερβιλάκης και Ανδρέας Ξηρός, υπέγραψαν σήμερα επαγγελματ­ικό συμβόλαιο με την ομάδα. Τους συγχαίρουμ­ε και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχίες με τον σύλλογο».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece