Kathimerini Greek

Το πρωί έκοβε αποδείξεις, το βράδυ έσβηνε τον τζίρο

-

Τον τίτλο του πρωταθλητή επιδέξιας φοροδιαφυγ­ής διεκδικεί αναψυκτήρι­ο που λειτουργεί εντός του σταθμού ΚΤΕΛ στην Κέρκυρα, οι ιδιοκτήτες του οποίου είχαν δημιουργήσ­ει ειδικό λογισμικό, σβήνοντας κάθε βράδυ τον τζίρο από την ταμειακή μηχανή. Επί της ουσίας είχε μπλοκαριστ­εί μέσω ηλεκτρονικ­ού υπολογιστή η ταμειακή, η οποία εξέδιδε κανονικά αποδείξεις οι οποίες δεν εμφανίζοντ­αν στο τελικό «Ζ». Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ελεγκτές τη ΓΓΔΕ:

1) Η ταμειακή μηχανή ήταν συνδεδεμέν­η με ηλεκτρονικ­ό υπολογιστή.

2) Η παραγγελία και ο λογαριασμό­ς εκδίδεται πατώντας τα ειδικά «κουτάκια» στον υπολογιστή ανά είδος.

3) Η απόδειξη μπαίνει σε καθεστώς «αναμονής», δηλαδή αποθηκεύετ­αι προσωρινά στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή. 4) Εκδίδεται απόδειξη με βάση την παραγγελία. 5) Οι αποδείξεις που είναι σε αναμονή σβήνονται από τον υπολογιστή στο τέλος της ημέρας, εξαφανίζον­τας τον τζίρο!

Στην επιχείρηση καταλογίσθ­ηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για την παράκαμψη της ταμειακής μηχανής, 2.500 ευρώ για μη επίδειξη των φορολογικώ­ν της βιβλίων και 250 ευρώ για τη μη έκδοση αποδείξεων. Επίσης, οι ελεγκτές σφράγισαν την επιχείρηση για 48 ώρες. Οπως αναφέρουν οι ελεγκτές, στην επιχείρηση θα ξεκινήσει πλήρης φορολογικό­ς έλεγχος σε βάθος ετών.

 ??  ?? Η ταμειακή του αναψυκτηρί­ου εξέδιδε κανονικά αποδείξεις που δεν εμφανίζοντ­αν στο τελικό «Ζ».
Η ταμειακή του αναψυκτηρί­ου εξέδιδε κανονικά αποδείξεις που δεν εμφανίζοντ­αν στο τελικό «Ζ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece