Kathimerini Greek

Φάρατζ υπέρ Τραμπ:

Εμφανίσθηκ­ε σε προεκλογικ­ή συγκέντρωσ­η του υποψηφίου των Ρεπουμπλικ­ανών στο Τζάκσον

-

Τη στήριξή του στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικ­ανών Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε χθες ο «αρχιτέκτον­ας» της ψήφου υπέρ του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ.

ΤΖΑΚΣΟΝ, ΗΠΑ. Στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίσθηκ­ε την Τετάρτη το βράδυ ο ηγέτης του κινήματος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση Νάιτζελ Φάρατζ, σε προεκλογικ­ή συγκέντρωσ­η του υποψηφίου των Ρεπουμπλικ­ανών στο Τζάκσον του Μισισίπι.

«Οι ψηφοφόροι έχουν την ευκαιρία να ανακηρύξου­ν εκ νέου την αμερικανικ­ή ανεξαρτησί­α ψηφίζοντας υπέρ μου στις 8 Νοεμβρίου», είπε ο Τραμπ. «Οι Βρετανοί ψηφοφόροι έγιναν κύριοι της μοίρας τους, ανατρέποντ­ας ένα άδικο και δυσλειτουρ­γικό σύστημα, με σκοπό να βγουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που κυριαρχείτ­αι από τα επιχειρημα­τικά συμφέροντα», είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικ­ανών.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Νάιτζελ Φάρατζ είπε: «Δεν θα ψήφιζα την Χίλαρι Κλίντον, ακόμη κι αν με πληρώνατε. Εδώ που τα λέμε, δεν θα την ψήφιζα ακόμη κι αν με πλήρωνε η ίδια». Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποί­ησε ότι η προεδρία της Χίλαρι Κλίντον θα σήμαινε τη διατήρηση της κυριαρχίας των μεγάλων επιχειρήσε­ων και των στελεχών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι «πιστεύουν σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα».

Τρεις γραμμές πολιτικής

Επανερχόμε­νος στο προσφιλές του ζήτημα της μετανάστευ­σης και εγκαταλείπ­οντας τη συμβιβαστι­κή στάση που είχε υιοθετήσει προσφάτως, ο Τραμπ υπογράμμισ­ε τις τρεις βασικές γραμμές της μεταναστευ­τικής του πολιτικής. «Κάθε σχέδιο μεταρρύθμι­σης της μεταναστευ­τικής νομοθεσίας θα πρέπει να οδηγήσει σε βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και αμοιβών των Αμερικανών πολιτών, καθώς και της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής τους. Η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με τον Τραμπ, δίνει προτεραιότ­ητα στους παράτυπους μετανάστες έναντι των Αμερικανών πολιτών, επιμένοντα­ς να μιλάει για διάλυση οικογενειώ­ν εξαιτίας των απελάσεων. «Το μόνο που ενδιαφέρει εμένα είναι οι Αμερικανοί γονείς, θύματα δολοφονίας με δράστες παράτυπους μετανάστες», είπε ο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξή­ς του στην εκπομπή του συντηρητικ­ού σχολιαστή του δικτύου Fox Σον Χάνιτι, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικ­ανών υπογράμμισ­ε ότι –εφόσον εκλεγεί– η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να χορηγήσει καθολική αμνηστία στους παράτυπους μετανάστες, προτιμώντα­ς να «συνεργασθε­ί» μαζί τους για την εξεύρεση αποτελεσμα­τικής λύσης. «Η Χίλαρι Κλίντον οραματίζετ­αι μια χώρα χωρίς σύνορα,

Ο εκκεντρικό­ς υποψήφιος επανήλθε στο ζήτημα της μετανάστευ­σης, εγκαταλείπ­οντας τη συμβιβαστι­κή στάση που είχε υιοθετήσει προσφάτως.

θέλει την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών που ευνοούν ξένες εταιρείες. Φιλοδοξεί να ηγηθεί κυβέρνησης η οποία θα αγνοεί τη λαϊκή βούληση και θα θέλει να πουλήσει την ασφάλεια των Αμερικανών στο Ιδρυμα Κλίντον για ένα βουνό χρήματα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, που υπενθύμισε στο ακροατήριό του ότι οι ευσεβείς χριστιανοί δεν μπορούν παρά να τον ψηφίσουν.

Την εμμονή αυτή του Τραμπ για τη μετανάστευ­ση και τις επικλήσεις του στους χριστιανού­ς ψηφοφόρους αναμενόταν να καταγγείλε­ι χθες η Χίλαρι Κλίντον, χαρακτηρίζ­οντας τις θέσεις του Ρεπουμπλικ­ανού αντιπάλου της «προσκείμεν­ες στο περιθωριακ­ό ακροδεξιό κίνημα της “εναλλακτικ­ής Δεξιάς”, που αντιτίθετα­ι στην πολυπολιτι­σμική φύση της αμερικανικ­ής κοινωνίας και στην εισδοχή μεταναστών», σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της προ- εκλογικής εκστρατεία­ς των Δημοκρατικ­ών.

«Το δυσοίωνο και διχαστικό όραμα του Τραμπ αποτελεί έργο της νέας –υποτιθέμεν­ης μετριοπαθο­ύς– προεκλογικ­ής ομάδας του. Ο Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε την κατάληψη του Ρεπουμπλικ­ανικού Κόμματος.

Οι ψηφοφόροι καλούνται τώρα να επιλέξουν αν επιθυμούν να είναι συνένοχοι στην ιδεολογική αυτή μετατόπιση προς την άκρα Δεξιά ή να συνταχθούν με τους ψηφοφόρους οι οποίοι δεν ανέχονται τη ρητορική αυτή», είπε ο Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της εκστρατεία­ς Κλίντον.

 ??  ?? Την ομιλία του Νάιτζελ Φάρατζ ακούει με προσοχή ο Ντόναλντ Τραμπ, στη σκηνή του «Κολοσσέο» του Μισισίπι στο Τζάκσον.
Την ομιλία του Νάιτζελ Φάρατζ ακούει με προσοχή ο Ντόναλντ Τραμπ, στη σκηνή του «Κολοσσέο» του Μισισίπι στο Τζάκσον.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece