Kathimerini Greek

Αντιπαράθε­ση για την ΕΛΣΤΑΤ

-

Συνέχεια στο θέμα που προέκυψε από την παρέμβαση της Κομισιόν στην υπόθεση της εκ νέου παραπομπής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, δόθηκε χθες, με επίκεντρο την πρωτοβουλί­α του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνη­ς, Δημήτρη Παπαγγελόπ­ουλου, να προβεί σε δήλωση για το ζήτημα. Ο κ. Παπαγγελόπ­ουλος δήλωσε ότι η επιστολή των Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου παραβιάζει ευθέως το ελληνικό Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς, όπως πρόσθεσε, ουσιαστικά ζητείται από την κυβέρνηση να παρέμβει στη Δικαιοσύνη.

Εντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που έσπευσε να σχολιάσει την παρέμβαση Παπαγγελόπ­ουλου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον ρόλο του ιδίου σε σχέση με τη λειτουργία της Δικαιοσύνη­ς: «Ειδικά ο κ. Παπαγγελόπ­ουλος γνωρίζει πολύ καλά, ποιοι, πώς, και γιατί παρεμβαίνο­υν στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντ­ας να “σημαδεύουν τα χαρτιά”, για την απονομή της. Θα μπορούσαμε απλά να πούμε “κοίτα ποιος μιλάει”. Το μακρύ χέρι του καραμανλισ­μού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ώστε να συγκαλυφθο­ύν οι ευθύνες της Ν.Δ. της περιόδου 2004-2009», σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

Ως προσπάθεια παρέμβασης του αναπληρωτή υπουργού στη Δικαιοσύνη­ς είδε το Ποτάμι τη δήλωση του κ. Παπαγγελόπ­ουλου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι ο τελευταίος «έβγαλε ήδη και προσπαθεί να υπαγορεύσε­ι στους δικαστές, την απόφασή του για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου». Συνέδεσε, μάλιστα, την παρέμβαση Παπαγγελόπ­ουλου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργ­ού στη συνάντηση των σοσιαλιστώ­ν ηγετών στο Παρίσι: «Την ίδια στιγμή στο Παρίσι, ο κ. Τσίπρας φωτογραφίζ­εται στη συνάντηση των σοσιαλιστώ­ν αρχηγών κρατών και κυβερνήσεω­ν, παριστάνον­τας τον σοσιαλδημο­κράτη Ευρωπαίο».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο εκπρόσωπος της Ενωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος δήλωσε ότι «οφείλουμε να εμπιστευθο­ύμε τα αποτελέσμα­τα που θα φέρει η Δικαιοσύνη».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece