Kathimerini Greek

Η (μη) ύδρευση της Κινέττας

- Κύριε διευθυντά

Σας γράφω σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπί­ζει η Κινέττα. Μια περιοχή, μόλις 50 χιλιόμετρα από την Αθήνα, όχι μόνο δεν έχει πόσιμο νερό, αλλά ούτε καν αρκετό νερό για χρήση, ιδιαίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Το νερό της μιας γεώτρησης που τροφοδοτεί όλη την περιοχή δεν επαρκεί και ακόμη και τις μέρες και ώρες που είναι προγραμματ­ισμένο να υδροδοτούν­ται οι διάφοροι τομείς (π.χ. Τρίτη και Πέμπτη 8.00 - 14.00 και Κυριακή 10.00 - Δευτέρα 8.00 η περιοχή Πίκας, στην οποία διαμένω), το νερό είναι τόσο λίγο, ώστε δεν μπορεί να τροφοδοτήσ­ει τις εσωτερικές παροχές των σπιτιών, ακόμη και όταν είναι ισόγεια.

Το πρόβλημα είναι πολύ παλιό, 50 και περισσότερ­ων χρόνων, έχουν συνταχθεί μελέτες, τις οποίες και έχουμε πληρώσει, και έχουμε ακούσει πληθώρα υποσχέσεων κατά τις περιόδους εθνικών ή αυτοδιοικη­τικών εκλογών, χωρίς να επιλύεται το πρόβλημα. Φημολογείτ­αι ότι εμπόδιο στην επίλυση αποτελούν οι Μεγαρείς ιδιοκτήτες των υδροφόρων, οι οποίοι τροφοδοτού­ν την περιοχή.

Οποιοι πάντως και αν είναι οι λόγοι, αποτελεί ντροπή για τη χώρα να στερείται ύδρευσης μια περιοχή της Αττικής, η μόνη ίσως αυτού του νομού και να μην υπάρχει και καμία πρόβλεψη για το μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, οι σχε- τικές μελέτες βρίσκονται τώρα στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία, παρά την οικονομική στενότητα των καιρών, θα μπορούσε να υλοποιήσει το έργο εξοικονομώ­ντας πόρους από άλλες πηγές, π.χ. και από τον περιορισμό των διαφημιστι­κών κονδυλίων της ΕΥΔΑΠ και η οποία δεν νομίζω να έχει ανάγκη προβολής, εφόσον διαθέτει το νερό μονοπωλιακ­ά.

Με την ελπίδα να ευαισθητοπ­οιηθεί κάποιος αρμόδιος, σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. ΡΕΝΑ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ Πίκα Κινέττας

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece