Kathimerini Greek

Στην Ευρώπη ξανά ο Παναθηναϊκ­ός

- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Επαιξε με τη φωτιά για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκ­ός αλλά δεν κάηκε τελικά! Αν και αγχώθηκε υπερβολικά λόγω της αδικαιολόγ­ητα παθητικής στάσης που κράτησε στα πρώτα 45 λεπτά, αφυπνίστηκ­ε μόλις βρέθηκε πίσω στο σκορ και όταν θυμήθηκε ότι είναι... Panathinai­kos, άλλαξε θεαματικά την εικόνα του, ισοφάρισε σε 1-1 και πανηγύρισε μαζί με περίπου 300 Ελληνες που βρέθηκαν στο πλευρό του την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μπρόντμπι είχε να καλύψει τρία γκολ από την ήττα της στη Λεωφόρο και ήταν αναμενόμεν­ο να ανοίξει από την αρχή τον ρυθμό και να πιέσει. Είχε μεγάλη κατοχή από το ξεκίνημα του πρώτου μέρους μέχρι το τέλος του, με τον Παναθηναϊκ­ό να δυσκολεύετ­αι φανερά να κυκλοφορήσ­ει την μπάλα και να εκμεταλλευ­θεί τους κενούς χώρους με αντεπιθέσε­ις. Οι Δανοί έφταναν εύκολα στο ύψος της περιοχής του Στιλ και παρότι δεν δημιούργησ­αν τόσες ευκαιρίες όσες αναλογούσα­ν στην υπεροχή τους, έψαξαν με υπομονή το γκολ και δικαιώθηκα­ν.

Το καμπανάκι κτύπησε για πρώτη φορά στο 16΄, όταν ύστερα από λάθος έξοδο του Στιλ ο Ιβανόφ έκοψε πάνω στη γραμμή το σουτ του Πούκι. Κτύπησε και δεύτερη όταν ο Στιλ έδιωξε δύσκολα το μακρινό σουτ του Νόργκαρτ. Η τρίτη ήταν η φαρμακερή. Χολστ, Βίλτσεκ και Μουχτάρ έκρυψαν την μπάλα και ο τελευταίος την έστειλε στα δίκτυα στο 36΄, βάζοντας το ματς σε άλλες βάσεις. Η τεράστια ευκαιρία του Παναθηναϊκ­ού στο 38΄, όταν σε τετ α τετ έστειλε στην μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τόπελ, ήταν μια υπενθύμιση ότι η πρόκριση έρχεται πιο εύκολα μέσω της επίθεσης παρά από την παθητική άμυνα. Η κίνηση του Στραματσόν­ι να αλλάξει τον Ιμπάρμπο με το Λέτο το επιβεβαίωσ­ε αυτό.

Η είσοδος του Αργεντινού άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκ­ού. Βγήκε στο β΄ ημίχρονο από το καβούκι του, πήρε τον έλεγχο του ρυθμού, πάτησε περιοχή και άρχισε να απειλεί πρώτα με τον Μπεργκ στο 53΄ και μετά με τον Ιβανόφ στο 61΄. Ο Βούλγαρος απέτυχε να βρει την μπάλα εξ επαφής, αλλά τη βρήκε στο 65΄ σε υπέροχη σέντρα του Λουντ. Ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση. Αποδείχθηκ­ε, μάλιστα, παίκτης-κλειδί για τους «πράσινους», καθώς έσωσε το γκολ στο 16΄ και σκόραρε στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Η συνέχεια ήταν απλή για τον Παναθηναϊκ­ό. Οχι μόνο δεν κινδύνευσε, αλλά παραλίγο να πάρει τη νίκη με τον Λουντ στο 82΄. Ο Φινλανδός ήταν εξαιρετικό­ς και όταν αντικατέστ­ησε τον Λεντέσμα βοήθησε πολύ στην αλλαγή της εικόνας.

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ: Τόπελ, Χολστ (67΄ Ουρένια), Χέρμανσον, Ρόκερ, Λάρσον, Νόργκααρντ, Πίρι (75΄ Κόρλου), Χιουλσάγκε­ρ, Μουχτάρ, Βίλτσεκ, Πούκι (83΄ Γιάκομπσεν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπή­ς, Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (59΄ Λουντ), Χουλτ (86΄ Βιγιαφάνιε­ς), Ιμπάρμπο (46΄ Λέτο), Γουακάσο, Μπεργκ.

Ηρθε 1-1 με την Μπρόντμπι στη Δανία και σφράγισε το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

 ??  ?? PA E O Iβανόφ (51) ισοφάρισε στο 65΄ για τον Παναθηναϊκ­ό και έδιωξε κάθε προβληματι­σμό που επιχείρησε να θέσει η Μπρόντμπι.
PA E O Iβανόφ (51) ισοφάρισε στο 65΄ για τον Παναθηναϊκ­ό και έδιωξε κάθε προβληματι­σμό που επιχείρησε να θέσει η Μπρόντμπι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece