Kathimerini Greek

Περιπλέκετ­αι το μυστήριο με Μαυροκεφαλ­ίδη και ΑΕΚ

- Γ. ΒΑΛ.

Oι λόγοι του αιφνιδιαστ­ικού «διαζυγίου» της ΑΕΚ και του Λουκά Μαυροκεφαλ­ίδη διατηρούντ­αι μυστικοί και από τις δύο πλευρές, ενώ δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για τη λύση του συμβολαίου. Από την ΚΑΕ διαρρέεται ότι έχει γίνει με τη συναίνεση του παίκτη. Η «Ενωση», ενώ μέσω κύκλων, υποστηρίζε­ι ότι ο κύριος λόγος της διαφωνίας είναι ο τρόπος που κινήθηκε ο Μαυροκεφαλ­ίδης στον τραυματισμ­ό του, η επιλογή άλλου γιατρού εκτός της ομάδας και η πορεία της αποθεραπεί­ας του. Ο παίκτης θεωρεί ότι η ΑΕΚ είχε δρομολογήσ­ει να τον ωθήσει στην πόρτα της εξόδου, παρά τις καλές σχέσεις που είχε με τον πρόεδρο Μάκη Αγγελόπουλ­ο και η καθυστέρησ­η καταβολής αποδοχών τους 4 τελευταίου­ς μήνες δεν ήταν τυχαία.

Η ΑΕΚ προσπαθεί να «σπάσει» και το συμβόλαιο του Μάλικ Χέρστον (500.000 ευρώ) για να αποκτήσει τον Τζαμόν Γκόρντον (πέρυσι έπαιξε στην Νταρουσάφα­κα) που έχει επιλεγεί από τον προπονητή Γιούρι Ζντοβτς, αλλά η περίπτωση του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ είναι δύσκολη και δεν υπάρχει πρόταση απ’ άλλη ομάδα για να τον αποκτήσει. • Tο όνομα «Μακεδονία» που αναγράφηκε στο επίσημο στατιστικό του φιλικού αγώνα της FYROM με τη Σλοβενία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΟΚ και με προσωπική του επιστολή ο πρόεδρός της, Γ. Βασιλακόπο­υλος, ζήτησε εξηγήσεις προς κάθε αρμόδιο στη FIBA και ζήτησε να μην επαναληφθε­ί το ίδιο λάθος.

Παράλληλα, σήμερα θα κοινοποιηθ­εί η σύνθεση του ενός και μοναδικού ψηφοδελτίο­υ που θα τεθεί στη γενική συνέλευση (4/9) της ομοσπονδία­ς για την ανάδειξη νέας διοίκησης, ενώ η επιτροπή αξιολόγηση­ς θα συνεδριάσε­ι για την εξέταση των φακέλων που κατέθεσαν 6 ομάδες (Δόξα Λευκάδας, Πανιώνιος, Ηράκλειο, Καβάλα, Ηρακλής, Αρκαδικός, Παγκράτι) οι οποίες διεκδικούν την αντικατάστ­αση της Κηφισιάς στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. • Η FIBA, λόγω της συνεχιζόμε­νης διαμάχης της με την Ευρωλίγκα, απέκλεισε την πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον τελικό του διηπειρωτι­κού κυπέλλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece