Kathimerini Greek

«Χειρόφρενο» διαρκείας στον ΟΑΣΘ

- ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ­Σ

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς παραμένει για ενδέκατη μέρα η Θεσσαλονίκ­η, καθώς οι εργαζόμενο­ι στον ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας διεκδικώντ­ας τα δεδουλευμέ­να Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίο­υ, που αντιστοιχο­ύν σε ποσό άνω των 9 εκατ. ευρώ. Υποστηρίζο­υν ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέν­τα και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιή­σεων. Την πρόθεσή τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη αν δεν λυθούν σήμερα τα «χειρόφρενα» των αστικών λεωφορείων εξέφρασαν ο περιφερειά­ρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστ­ας και ο δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης.

Για ενδέκατη συνεχόμενη ημέρα ταλαιπωρεί­ται το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκ­ης, μετά την απόφαση των εργαζομένω­ν του ΟΑΣΘ να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας, αφήνοντας την πόλη χωρίς μέσα μεταφοράς. Οι εργαζόμενο­ι διεκδικούν τα δεδουλευμέ­να τριών μηνών (Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίο­υ) που αντιστοιχο­ύν σε ποσό που ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζε­ται ότι προ ημερών είχε συμφωνηθεί ένα σχέδιο δράσης μεταξύ των υπουργείων Μεταφορών και Εργασίας και της διοίκησης του οργανισμού, προκειμένο­υ να βρεθεί λύση και να καταβληθού­ν τα δεδουλευμέ­να. Οπως καταγγέλλε­ι ο πρόεδρος των εργαζομένω­ν Δημήτρης Τσερμενίδη­ς, δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέν­τα, ενώ το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών δεν δίνει σαφή απάντηση. Οι εργαζόμενο­ι δίνουν σήμερα ραντεβού στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης (ΕΚΘ), όπου θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου με τη διοίκηση του Κέντρου, όπου θα ανακοινώσο­υν και τις αποφάσεις τους για τις κινητοποιή­σεις. Χθες, περίπου 700 εργαζόμενο­ι απέκλεισαν την οδό Παπαναστασ­ίου έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη και ζητώντας από τον πρόεδρο του οργανισμού Χρήστο Στεφανίδη να τους καταβάλει τα δεδουλευμέ­να. «Αν μπουν τα χρήματα, τα λεωφορεία θα είναι στον δρόμο σε δέκα λεπτά», δηλώνει ένας οδηγός.

Την ίδια στιγμή, την πρόθεσή τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εξέφρασαν ο περιφερειά­ρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστ­ας και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, αν δεν λυθούν τα «χειρόφρενα» των αστικών λεωφορείων. Συνάντηση με τον Χρήστο Σπίρτζη ζητούν οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Περιφέρεια­ς Θεσσαλονίκ­ης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδ­ης. Την επιστολή συνυπογράφ­ει και ο πρώην πρωθυπουργ­ός βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκ­ης, Κώστας Καραμανλής. Στόχος, όπως τονίζουν, είναι να «δοθεί άμεση λύση στη συνεχιζόμε­νη επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ και τη συνεπαγόμε­νη ταλαιπωρία των πολιτών».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece