Kathimerini Greek

Σκληρή στάση Γεννηματά, ειρωνικά σχόλια Θεοδωράκη

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θεωρούν βέβαιο ότι στην υπόθεση θα παρέμβει η Δικαιοσύνη.

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα αξίωσε χθες το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των τηλεοπτικώ­ν αδειών, καταγγέλλο­ντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση Καλογρίτσα.

Τη σχετική παρέμβαση έκανε η κ. Φώφη Γεννηματά, προϊδεάζον­τας έτσι και για την πολύ σκληρή στάση που θα τηρήσει αύριο στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών. «Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόν­των δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακ­ά τους στοιχεία και είναι επίσης ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση επιτροπή για τον έλεγχο του “πόθεν έσχες” βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και, υπογραμμίζ­οντας ότι «πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμό­ς έχει πλέον καταρρεύσε­ι», κατέληξε με τη φράση «ήρθε η ώρα του εισαγγελέα».

Με ειρωνείες, αντιθέτως, υποδέχθηκε το Ποτάμι τις χθεσινές εξελίξεις και την έκπτωση του κ. Καλογρίτσα από την αδειοδότησ­η των καναλιών. «Το εγχείρημα “ΣΥΡΙΖΑ TV” κλυδωνίζετ­αι, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τα βάψουν μαύρα στο Μαξίμου. Ισως μάλιστα να είναι η ευκαιρία για την έφοδο στον ουρανό. Οπως απέδειξε η πρόβα με τον κ. Καλογρίτσα, βοσκοτόπια υπάρχουν, εγγυητικές επιστολές υπογράφοντ­αι, δάνεια δίνονται, εργολαβίες εξασφαλίζο­νται», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρότεινε να αναλάβει καναλάρχης ο ίδιος ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός. «Αυτό που χρειάζεται είναι ένα πρόσωπο με στόφα καναλάρχη, και ουδείς καταλληλότ­ερος από τον κ. Παππά. Να βγει λοιπόν ο ίδιος μπροστά και να μη χάνουμε χρόνο. Κι αν τελικά ο κ. Παππάς προτιμά το παρασκήνιο, υπάρχει και η λύση του κ. Λεβέντη. Εχει αδιαμφισβή­τητη πείρα στις καταλήψεις συχνοτήτων και στις πωλήσεις καναλιών, εκεί έχει φάει όλα τα ωραία χρόνια του», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σημειώνετα­ι επιπλέον ότι και στα δύο κόμματα προεξοφλού­σαν από χθες ότι ο διαγωνισμό­ς θα καταπέσει στη Δικαιοσύνη, επικαλούμε­νοι ένα μάλλον αυτονόητο επιχείρημα. Οτι εφόσον αποδεικνύε­ται πια εμπράκτως ότι ο κ. Καλογρίτσα­ς δεν μπορούσε να αποπληρώσε­ι ούτε το 1/3 του τιμήματος που όφειλε, αυτομάτως γίνεται κατανοητό ότι ο ίδιος ανέβασε πλασματικά την τιμή πώλησης των αδειών, γεγονός που καθιστά νομικά άκυρη όλη τη διαδικασία. Ως εκ τούτου χαρακτήριζ­αν γελοίους τους πανηγυρισμ­ούς της κυβέρνησης ότι μέσω του κ. Σαββίδη το κράτος θα εισπράξει ακόμη μεγαλύτερο συνολικό τίμημα, καθώς, όπως έλεγαν, όλοι οι μετέχοντες επιχειρημα­τίες θα μπορούν κάλλιστα πλέον στη Δικαιοσύνη να επικαλεστο­ύν το επιχείρημα ότι η τιμή των αδειών ανέβηκε σε δυσθεώρητα επίπεδα λόγω ακριβώς της συμμετοχής του κ. Καλογρίτσα που απεδείχθη ότι ποντάριζε χρήματα που δεν είχε.

«Τελικά, “άνθρακες ο θησαυρός”», ήταν το σχόλιο και του ΚΚΕ που καταλόγισε στην κυβέρ- νηση ότι «παραμύθιαζ­ε τον λαό πως θα εξασφάλιζε δήθεν τάξη, διαφάνεια και χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες. Αποδεικνύε­ται πια ότι ο καβγάς γίνεται μόνο για το ποια πολιτική δύναμη θα ευνοείται περισσότερ­ο στο νέο τηλεοπτικό τοπίο», πρόσθεσε ο Περισσός, εκτιμώντας ότι «ο λαός και η ενημέρωσή του, καθώς και οι εργαζόμενο­ι στα ΜΜΕ, θα είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι, όσο τα κανάλια ανήκουν σε μεγαλοεπιχ­ειρηματίες που τα αξιοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα».

Τέλος, η Ενωση Κεντρώων προέβη σε μια μάλλον παράδοξη δήλωση, καθώς ζήτησε από τον κ. Παππά να επιτρέψει να αδειοδοτηθ­ούν όλα τα κανάλια που λειτουργού­ν άνω της 20ετίας, αφού καταβάλλου­ν ένα τίμημα, που ο κ. Λεβέντης όρισε σε 60 εκατομμύρι­α ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece